Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΘΕΟΔΟΤΟΣ": ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02939 ] [ 2014.01.20 00:00 ]Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013


Γράφει ο Θεόδωρος Λάσκαρης

Το πολιτιστικό και ηθικό-παιδαγωγικό ''κλίμα'' μιας κοινωνίας, στην εποχή μας, διαμορφώνεται ως εξής: Κάποιοι νέοι, αφού παπαγαλίσουν κάποια μαθήματα στο σχολείο και γράψουν καλά, μέτρια ή και κακά στις εξετάσεις, μπαίνουν στις διάφορες πανεπιστημιακές σχολές, χωρίς βέβαια να έχει πρώτα αξιολογηθεί η κριτική τους ικανότητα, η νοητική τους επάρκεια, και γενικότερα η συνολική προσωπικότητα τους. Μπαίνουν λοιπόν στα πανεπιστήμια άτομα τα οποία δεν έχουν την παραμικρή ικανότητα να κρίνουν και να αναλύσουν εις βάθος τις γνώσεις που τους προσφέρονται. Εκεί, οι καθηγητές τους, οι οποίοι για να μπορέσουν να γίνουν ακαδημαϊκοί, έχουν ακολουθήσει πιστά όλες τις ιδεολογικές μόδες και όλες τις κατεστημένες απόψεις που το παγκόσμιο σύστημα αριστοτεχνικά δημιουργεί, αρχίζουν να τους διδάσκουν αυτές τις απόψεις.
Μετά από λίγα χρόνια θα βγουν από το πανεπιστήμιο δάσκαλοι, καθηγητές, κοινωνιολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες, ψυχολόγοι, δημοσιογράφοι κλπ, και θα αναλάβουν σημαντικές θέσεις μέσα στον κοινωνικό ιστό, διαμορφώνοντας ο καθένας από αυτούς το πολιτιστικό και ηθικό ''μικροκλίμα'' του περίγυρου τους. Ας κάνουμε λοιπόν ένα παράδειγμα με τους ψυχολόγους, την σύγχρονη μάστιγα, των δυτικών κοινωνιών. Τους αποκαλώ μάστιγα, διότι το σύστημα διάλεξε αυτή την επαγγελματική κατηγορία για να μπορέσει να περάσει με τον πιο ύπουλο τρόπο, τις αποδομητικές του κατευθύνσεις. Ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά παλαιότερα η ομοφυλοφιλία ήταν καταχωρημένη στο DSM(Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) το εγχειρίδιο της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης, στο οποίο παρατίθενται όλα τα στάνταρ διαγνωστικά κριτήρια για κάθε ψυχική νόσο. Με άλλα λόγια η ομοφυλοφιλία εθεωρείτο σεξουαλική διαταραχή. Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι αυτή η ασθένεια βγήκε από το DSM για δύο λόγους: Πρώτον μετά από τις πιέσεις των ασφαλιστικών εταιριών, που δεν ήθελαν να πληρώνουν τα νοσήλια σε όσους ομοφυλοφίλους αποφάσιζαν να κάνουν θεραπεία, και δεύτερο, γιατί υπήρξαν ισχυρότατες πιέσεις από το λόμπι των γκέι. (Να σημειώσουμε ότι ο ψυχίατρος που πρωτοστάτησε σε αυτή την αλλαγή του DSM ήταν ο Ιουδαίος Judd Marmor).
Έτσι έπαψε στο Δυτικό κόσμο να θεωρείται διαταραχή η ομοφυλοφιλία, μια που η Δύση ακολουθεί πιστά τα αμερικανικά πρότυπα. Προσοχή τώρα, ενώ από το ψυχιατρικό εγχειρίδιο βγήκε αυτή η σεξουαλική ανωμαλία, σε λίγο… θα μπείτε εσείς που τώρα με διαβαζετε. Ακριβώς αυτό που είπα. Ετοιμαστείτε να σας βάλουν τον ζουρλομανδύα και να σας κάνουν ηλεκτροσόκ υψηλής τάσης. Σε άρθρο ψυχολόγου που αναρτήθηκε σε σάιτ που ασχολείται με την κλινική ψυχολογία διάβασα τα εξής: «…Η Ομοφοβία ή Ομοερωτοφοβία ορίζεται από το Journal of Homosexuality ως μία παθολογική έκφραση αρνητικών συναισθημάτων καθώς και συμπεριφορών κατά των ομοφυλόφιλων. Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι αυτό το φαινόμενο βασίζεται στην προκατάληψη που δημιουργείτε από την άγνοια και καταλήγει σε διάκριση ενάντια στους Ομοφυλόφιλους. Το μίσος αυτό έχει ως βάση του το φόβο καθώς και την έλλειψη ανοχής προς τη διαφορετικότητα και είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ρατσισμό και το σεξισμό.»

Και παρακάτω παραθέτει διάφορες μορφές ομοφοβίας όπως: « Ομοφοβία της Κουλτούρας : Αναφέρεται στις κοινωνικές δομές και τις άγραφες νόρμες που υποδεικνύουν πως το να είσαι ετεροφυλόφιλος είναι το μόνο φυσιολογικό και αποδεκτό από το κοινωνικό σύνολο.

Θεσμική Ομοφοβία: Το φαινόμενο όπου η κυβέρνηση, η εκκλησία ,η παιδεία καθώς και διάφορες επιχειρήσεις κάνουν διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό.» Αφού λοιπόν η λαμπρή επιστήμων τελειώσει την άκρως επιστημονική κατάταξη των διαφόρων μορφών ομοφοβίας, τελειώνει με ένα παράπονο και μία ευχή:«Στην Ελλάδα τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία από πρόσφατη ερευνά αποδεικνύεται ότι παρόλο που το 17% του δήγματος αναφέρει ότι έχει φίλους ομοφυλόφιλους, το 84% διαφωνεί με το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων και το 89% διαφωνεί με την υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια του ίδιου φύλου (Ευρωβαρόμετρο 2006-2008).Αυτά τα ποσοστά είναι πολύ μεγαλύτερα συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη με αποτέλεσμα η Ελλάδα να τοποθετείτε ανάμεσα στις πιο ομοφοβικές χώρες στην ευρωπαϊκή ένωση . Ας ελπίσουμε ότι με σωστή παιδία και ενημέρωση θα μειωθεί η άγνοια και το φαινόμενο της Ομοφοβίας στο μέλλον θα εξαλειφθεί. Παρόλο που η Ομοφοβία δεν έχει καταχωρηθεί ποτέ ως επίσημη διαταραχή στο DSM προσωπικά πιστεύω ότι εάν η ερευνά το υποστηρίξει ίσως στο μέλλον και να δούμε μια τέτοια καταχώρηση. »
Είπατε τίποτα; Καταλαβαίνετε τώρα που οδηγούμαστε; Δεν ξέρω αν προσέξατε, μεταξύ των άλλων, την φράση που συνήθως χρησιμοποιούν τα λαμόγια της πολιτικής, τώρα την χρησιμοποιούν και οι επιστήμονες: «Στην Ελλάδα τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία από πρόσφατη έρευνα…. κλπ ». Και τελειώνει με την ελπίδα ότι η ομοφοβία θα καταταχτεί ως ψυχική διαταραχή στο DSM, οπότε όλοι εμείς που γράφουμε αυτά τα άρθρα και εσείς που τα διαβάζετε, θα οδηγούμαστε με ασθενοφόρο στο … Δαφνί.

Κάναμε ένα παράδειγμα με τους ψυχολόγους, αλλά τα ίδια συμβαίνουν σε όλους τους άλλους επιστημονικούς τομείς: Στην ιστορία, στην πολιτική επιστήμη, στην παιδαγωγική, στην κοινωνιολογία, κλπ. Ο ασκός του Αιόλου δεν έχει απλώς ανοίξει, τώρα πια οι ανεμοστρόβιλοι μας πήραν και μας σήκωσαν….ΠΗΓΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:
ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΘΕΟΔΟΤΟΣ"
ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02661 ] [ 2013.04.22 00:00 ]
"ANTI METATRON": ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ" ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» ΟΠΩΣ "ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ" - "ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ" - "ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ" - "ΟΜΟΦΟΒΙΑ" - "ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ" - "ΣΕΞΙΣΜΟΣ" ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η «ΙΣΟΤΗΤΑ» ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΑ ΕΦΕΥΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΙΜΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΜΕΝΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΩΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02889 ] [ 2013.12.01 00:00 ]

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02899 ] [ 2013.12.11 00:00 ]

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02900 ] [ 2013.12.12 00:00 ]

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02901 ] [ 2013.12.13 00:00 ]
ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΑΝΤΙ ΜΕΤΑΤΡΟΝ": ΠΩΣ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΥΛΟΥ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΩΣ ΠΛΗΡΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΗΤΟΙ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΑΛΛΗΛΟ ΕΠΙΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΕΝΩΝ (ΦΥΛΩΝ ΑΡΡΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΗΛΕΩΣ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΙΟΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΓΕΝΕΤΗΣΙΩΝ ΡΟΛΩΝ ΤΟΥΣ

"ΘΗΣΕΥΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00011 ] - [ 2013.03.10 04:00 ]

"ΠΕΡΣΕΥΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00009 ] [ 2011.02.14 00:00 ]

"ΠΗΝΕΛΟΠΗ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00002 ] - [ 2008.03.14 02:00 ]

"ΠΗΝΕΛΟΠΗ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00003 ] - [ 2008.10.06 04:00 ]

"ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00029 ] [ 2012.10.14 00:00 ]
Η "ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ" - Γ.Γ.Ν.Γ. ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙ ΑΘΩΩΝΕΙ ΚΑΛΛΩΠΙΖΕΙ ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΗΛΙΚΟ ΕΦΗΒΙΚΟ ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟ (ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΝΕΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΜΕΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ (ΚΑΡΤ-ΠΟΣΤΑΛ) ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΤΙΤΛΟ "Ζούμε όπως κι εσύ" ή "Ζούμε όπως κι εσύ;" ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟ "εκστρατεία ενημέρωσης για τη σεξουαλική διαφορετικότητα των νέων" ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΡΥΦΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΜΕΣΟ ΕΘΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ «ΣΥΜΠΑΘΕΙΑΣ» ΤΟΥ «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ» ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΕΥΝΟΥΧΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΑΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΦΥΣΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΑΡΧΙΚΩΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΣΤΕΙΡΕΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΜΦΙΓΟΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ