Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ (!) ~ STOP MALE GENITAL MUTILATION (!)



"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02688 ] [ 2013.05.19 00:00 ]



Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013


Νεκροί 23 νεαροί σε τελετή περιτομής στη Νότιο Αφρική.

Έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 23 αγόρια και νεαροί άνδρες οι οποίοι είχαν... υποβληθεί σε περιτομή κατά τη διάρκεια παραδοσιακών τελετών σε αγροτικές περιοχές της Νότιας Αφρικής ξεκίνησαν οι αρχές.




Αγόρια που έχουν υποστεί περιτομή ~ Males under circumcision Genital Mutilation



Οι νεαροί, ηλικίας από 13 έως 21 ετών, συμμετείχαν στις τελετές αυτές αλλά δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν περιτμήθηκαν όλοι από το ίδιο άτομο, δήλωσε ο συνταγματάρχης της αστυνομίας Λίοναρντ Χλάτι.

«Επί του παρόντος ερευνούμε 22 υποθέσεις ανθρωποκτονίας ενώ εξετάζεται και άλλη μία περίπτωση θανάτου υπό ιδιαίτερες συνθήκες», είπε ο Χλάτι. Όλοι οι θάνατοι αναφέρθηκαν στην επαρχία Μπουμαλάνγκα της ανατολικής Νότιας Αφρικής.

«Ενημερωθήκαμε σχετικά στις 8 Μαΐου, όταν τέσσερις περιτμηθέντες εισήχθησαν σε νοσοκομείο και πέθαναν. Δεν επρόκειτο για θανάτους από φυσικά αίτια αλλά ως αποτέλεσμα των τραυμάτων τους. Το προσωπικό του νοσοκομείου έκανε το καθήκον του και μας ενημέρωσε», πρόσθεσε.

Οι θάνατοι των νεαρών έχουν προκαλέσει κατακραυγή στη Νότια Αφρική. «Το θεωρούμε ανεύθυνο, παράλογο, ακόμη και ανήθικο να καταστρέφονται ζωές νέων στο όνομα της παράδοσης» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ένωση των εργαζομένων στις υπηρεσίες υγείας.




Stop male genital mutilation ~ Σταματήστε τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων των αγοριών!



Η περιτομή των αγοριών είναι μια πρακτική που ακολουθούν πολλές φυλές ιθαγενών στη Νότια Αφρική, ιδίως στο πλαίσιο τελετών για την ενηλικίωση των αγοριών. Προβάλλεται επίσης και προωθείται ως τρόπος για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του HIV, του ιού που προκαλεί το AIDS.

Ανεπισήμως, εκτιμάται ότι εκατοντάδες αγόρια και νεαροί άνδρες έχουν πεθάνει τα τελευταία χρόνια κατά τη διάρκεια τέτοιων τελετών σε όλη τη χώρα.




ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:







Σταματήστε τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων των αγοριών!
~
Stop male genital mutilation Stop Male Genital Mutilation!