Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΩΡΩΝ - ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΔΙΚΤΥΟ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΒΡΕΦΩΝ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ



"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02686 ] [ 2013.05.17 00:00 ]




Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ενός «εργοστασίου παραγωγής μωρών» η νιγηριανή αστυνομία εντόπισε άλλες έξι εγκυμονούσες έφηβες που κρατούνταν φυλακισμένες σε ένα σπίτι και συνέλαβε τρία άτομα που σκόπευαν να πουλήσουν τα βρέφη μόλις γεννιόντουσαν.

«Ενημερωθήκαμε από τις υπηρεσίες πληροφοριών και πραγματοποιήσαμε επιδρομή σε ένα σπίτι του Ενούγκου όπου βρήκαμε και απελευθερώσαμε έξι κοπέλες κάτω των 17 ετών», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Εμπέρε Αμαραΐζου. Δύο άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με τον Αμαραΐζου, οι ανήλικες πήγαν στο σπίτι γιατί τους υποσχέθηκαν ότι θα τους έδιναν χρήματα μετά τον τοκετό. «Θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες αφού ερευνήσουμε την υπόθεση. Πρέπει να μάθουμε πώς έμειναν έγκυες και από πού κατάγονται», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα αστυνομικοί εντόπισαν και απελευθέρωσαν 17 εγκυμονούσες ανήλικες και 11 νήπια σε ένα σπίτι στην πόλη Ουμάκα, στη γειτονική επαρχία Ίμο. Οι κοπέλες, ηλικίας από 14 έως 17 ετών, είπαν στους αστυνομικούς ότι πατέρας των παιδιών τους είναι ένας 23χρονος, ο οποίος έχει προφυλακιστεί.

Στην έκθεσή της για την εμπορία ανθρώπων, που δόθηκε στη δημοσιότητα πέρσι τον Απρίλιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατατάσσει τη Νιγηρία στην πρώτη θέση. Οι αγοραπωλησίες βρεφών στη χώρα αυτή είναι σύνηθες φαινόμενο και η αστυνομία έχει εντοπίσει αρκετές φορές «εργοστάσια μωρών». Στον Μάιο του 2011 στην Αμπία απελευθερώθηκαν 32 εγκυμονούσες νεαρές που δήλωσαν ότι τους προσέφεραν από 25.000 έως 30.000 νάιρα (περίπου 150 ευρώ), ανάλογα με το φύλο του παιδιού που θα έφερναν στον κόσμο.

Η Unesco θεωρεί ότι η εμπορία ανθρώπων είναι η τρίτη σε έκταση εγκληματική ενέργεια που διαπράττεται στη Νιγηρία, μετά τη διαφθορά και το εμπόριο ναρκωτικών.













ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]


"ΝΕΜΕΤΩΡ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00004 ] [ 2010.05.22 00:00 ]
ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΚΡΑΤΙΚΟ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΕΝΟΠΛΟ ΑΜΑΖΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΜΙΓΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣΟΝΙΚΗΣ ~ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΟΥ ΟΥΡΟΒΟΡΟΥ ΟΦΕΩΣ ΘΗΛΕΙΑΣ ΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΝ "ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ" Η ΟΠΟΙΑ ΔΡΩΝΤΑΣ ΩΣ ΘΗΛΥΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΔΡΕΣ-ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΚΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ - ΟΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΣΕΣ ΩΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΧΡΥΣΑ ΜΥΛΩΝΑ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΑΠΑΤΑΞΙΑΡΧΗ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΤΑΘΕΑ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΙΣΧΟΙΝΑ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΚΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΡΙΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥΕΤΗ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΤΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ