Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΗΣ: ΠΡΟΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ: "…να ξεκαθαρίση το ζήτημα των διαλόγων με τους αιρετικούς παπικούς και προτεστάντες, καθώς και με τους λεγομένους αγγλικανούς…" ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: "…να μη ψηφίζη αντιχριστιανικούς νόμους, κυρίως δε να μην ευνοή το βδελυρό αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας. Είναι -το λιγώτερο- ντροπή να προβάλλεται από ωρισμένους κύκλους η ανωμαλία ως φυσιολογική πράξη..."



"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 03183 ] [ 2014.09.19 00:00 ]




"...Ζητούμε ευλαβώς από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας μας να ξεκαθαρίση το ζήτημα των διαλόγων με τους αιρετικούς παπικούς και προτεστάντες, καθώς και με τους λεγομένους αγγλικανούς..."

"...Ζητούμε από την Πολιτεία να σέβεται την Ορθόδοξη Πίστη των Ελλήνων και να μη ψηφίζη αντιχριστιανικούς νόμους, κυρίως δε να μην ευνοή το βδελυρό αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας. Είναι -το λιγώτερο- ντροπή να προβάλλεται από ωρισμένους κύκλους η ανωμαλία ως φυσιολογική πράξη..."








ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μητροπολίτης Κονίτσης προς κυβέρνηση: «Σταματήστε να προπαγανδίζετε τις ανωμαλίες και τα αντιχριστιανικά ήθη»
17/09/2014 22:58

Ψήφισμα εξέδωσε η Ιερά Μητροπόλη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης ύστερα από το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Μητροπολίτου κ. ΑΝΔΡΕΟΥ, και είχε σαν Γενικό Θέμα τους συγχρόνους αγίους και εναρέτους Γέροντες.

Όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη, όλοι οι Σύνεδροι επήραν ως ευλογία την Καινή Διαθήκη με σύντομη ερμηνεία και ένα μικρό τεύχος με αποφθέγματα Γερόντων της εποχής μας, ενώ ενέκριναν και το ακόλουθα:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

1) Ζητούμε ευλαβώς από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας μας να ξεκαθαρίση το ζήτημα των διαλόγων με τους αιρετικούς παπικούς και προτεστάντες, καθώς και με τους λεγομένους αγγλικανούς. Η σιωπή ή οι αοριστολογίες προκαλούν ερωτήματα και σκανδαλισμό και σε μας και στον λαό μας.

2) Ζητούμε να μεριμνήση η σεπτή Ιεραρχία, ώστε να σταματήση το φαινόμενο της ερημώσεως των ενοριών της υπαίθρου εξ αιτίας της αρνήσεως της Πολιτείας να διορίζωνται Εφημέριοι στα πολλά και μεγάλα κενά που παρατηρούνται. Να ληφθή υπ’ όψη ότι στην ύπαιθρο μόνο ο παπάς δίνει την παρουσία του, γιατί ούτε πρόεδροι των χωριών υπάρχουν πιά, ούτε και δάσκαλοι, αφού πλείστα όσα Σχολεία έχουν κλείσει λόγω της ανυπαρξίας μαθητών.

3) Ζητούμε από την Πολιτεία να σέβεται την Ορθόδοξη Πίστη των Ελλήνων και να μη ψηφίζη αντιχριστιανικούς νόμους, κυρίως δε να μην ευνοή το βδελυρό αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας. Είναι -το λιγώτερο- ντροπή να προβάλλεται από ωρισμένους κύκλους η ανωμαλία ως φυσιολογική πράξη. Κι’ ας μη ξεχνάμε την τιμωρία του Θεού στα Σόδομα και στα Γόμορρα ...

4) Ζητούμε, ακόμη, από την Πολιτεία να θωρακίση την ακριτική μας Επαρχία, την οποία, τον τελευταίο καιρό, λυμαίνονται αθεόφοβοι ιερόσυλοι και κλέφτες, προερχόμενοι κυρίως από την γειτονική Αλβανία.

5) Στην αρχή του νέου σχολικού έτους, που βρισκόμαστε, ζητούμε από τους εκπαιδευτικούς μας, παράλληλα προς τα μαθήματα που διδάσκουν, να καλλιεργούν στον μαθητόκοσμο και το ορθόδοξο χριστιανικό ήθος,ώστε, και με την αξιόλογη προσφορά των Κατηχητικών Σχολείων, να γίνη η νέα γενεά «γενεά ζητούντων τον Κύριον». Γι’ αυτό, και το μάθημα των θρησκευτικών φρονούμε, ότι με κανένα τρόπο δεν πρέπει να μεταβληθή σε θρησκειολογικό. Οι αρμόδιοι ας προσέξουν πολύ.

6) Αγωνιούμε για τους πολέμους που γίνονται σε πολλές περιοχές του πλανήτη μας καθώς και για την ανθρωποσφαγή, που σημειώνεται στην Μέση Ανατολή, στην Λιβύη, στην Ουκρανία, στην Κένυα και σε άλλες χώρες, όπου προ παντός η χριστιανική πίστη διώκεται αμείλικτα, λόγω του φανατισμού των διωκτών. Προσευχόμαστε θερμά στον Κύριο να ειρηνεύση τον κόσμο, να σταματήση το μίσος και να κυριαρχήση η χριστιανική αγάπη σε όλους τους λαούς. Τέλος,

7) Στέλνουμε αδελφικό εν Χριστώ χαιρετισμό στους Βορειοηπειρώτες και στους Κυπρίους αδελφούς. Θερμή ευχή και προσευχή μας είναι να έλθη γρήγορα η εθνική τους αποκατάσταση.



ΠΗΓΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/item/μητροπολίτης-κονίτσης-προς-κυβέρνηση.....









ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]




"ΝΕΜΕΤΩΡ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00007 ] [ 2014.09.09 00:00 ]
ΤΟ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΝ» ΖΗΤΗΜΑ: ΕΤΙ ΜΙΑ ΕΘΝΟΔΙΑΛΥΤΙΚΗ «ΕΥΕΡΓΕΣΙΑ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΠΑΣΑΙ ΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΟΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΨΕΥΔΟΪΔΕΩΔΟΥΣ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΜΑΣ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» ΜΕΓΑΛΗΣ ΘΕΑΣ ΜΗΤΡΟΣ-ΜΗΤΡΑΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΟΣ ΟΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΙΣΟΤΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΑΙΤΙΝΕΣ ΩΣΤΟΣΟ Δ Ι Α Κ Ρ Ι Ν Ο Ν Τ Α Ι ΕΠΙ ΤΗ ΒΑΣΕΙ ΦΥΛΗΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ Ή ΕΘΝΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 03172 ] [ 2014.09.10 14:00 ]
ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΑΚΗ: "...Κρύβει κινδύνους ο αντιρατσιστικός..." - "...Χθες τηλεφώνησα τουλάχιστον σε 15 βουλευτές και δυστυχώς φίλους, κανείς δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει ο αντιρατσιστικός νόμος για την ιστορία μας, την κουλτούρα μας, τα έθιμά μας και την πίστη μας..." - "...Πάντως για ότι βλέπουμε ότι ξεφεύγει από τα όρια της ηθικής μας και της κουλτούρας μας εμείς σίγουρα θα το σχολιάζουμε και ίσως το αυτόφωρο να μεταμορφωθεί σε παράσιμο για εμάς..."

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 03174 ] [ 2014.09.10 00:00 ]