Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ



"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 03202 ] [ 2014.10.08 00:00 ]




ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παλαιστίνη: Χαιρέτισε την απόφαση της Σουηδίας να αναγνωρίσει το κράτος της
04/10/2014 07:55


Ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων, Σάεμπ Ερεκάτ, χαιρέτισε την Παρασκευή «τη γενναία» απόφαση της Σουηδίας να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, ζητώντας και από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

«Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση που έκανε ο σουηδός πρωθυπουργός», δήλωσε ο Ερεκάτ. «Ελπίζουμε ότι όλες οι χώρες της ΕΕ θα λάβουν την ίδια γενναία και αξιόλογη απόφαση της Σουηδίας καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αναγνωριστεί το κράτος της Παλαιστίνης», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν είχε ανακοινώσει ότι η νέα κεντροαριστερή κυβέρνηση της χώρας θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, με τη Σουηδία να είναι η πρώτη μεγάλη χώρα της Ευρώπης που θα προχωρήσει σε αυτό το βήμα.

«Έχει έρθει η ώρα όλος ο κόσμος να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης», υπογράμμισε ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας.

Ο παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ αλ Μάλκι χαιρέτισε από την πλευρά του την «ιστορική» δέσμευση της Σουηδίας υπέρ της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πάντως οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι «οποιαδήποτε διεθνής αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους» θα ήταν «πρόωρη».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr




ΠΗΓΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:












ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]




"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 03201 ] [ 2014.10.07 00:00 ]

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 03211 ] [ 2014.10.17 00:00 ]





ΑΡΧΕΙΑ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]



"ΑΡΧΙΔΑΜΟΣ"