Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ PAUL CRAIG ROBERTS ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΕΝΑΝ Γ’ ΠΠ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ: «ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ»



"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 03141 ] [ 2014.08.10 00:00 ]


ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
"Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ"
Paul Craig Robers: "Οι ΗΠΑ επιδιώκουν σύγκρουση με τη Ρωσία - Θέλουν Γ' ΠΠ"
08/08/2014 07:48



Ο Αμερικανός πολιτικός Paul Craig Roberts «ξαναχτύπησε» και επισημαίνει πώς οι ΗΠΑ επιδιώκουν έναν πόλεμο με τη Ρωσία, έναν Γ’ ΠΠ ο οποίος θα είναι καταστροφικός για την ανθρωπότητα. «Το επιδιώκουν για να ελέγξουν τα πάντα», επισημαίνει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Ρ. Ρήγκαν.

Η άποψη του περί επιδίωξης Γ’ ΠΠ από τις ΗΠΑ έρχεται να προστεθεί σε αυτή του γνωστού Αμερικανού ηθοποιού Όλιβερ Στόουν, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες υποστήριξε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Πώς πίσω από την σύγκρουση με τη Ρωσία κρύβεται ένα σχέδιο καταστροφικού πολέμου και εξέφρασε το φόβο του.

Την ανησυχία του εκφράζει και ο γνωστός Αμερικανός πολιτικός και οικονομικός αναλυτής Paul Craig Roberts, ο οποίος έχει γράψει άρθρο-ανάλυση τουλάχιστον τρεις φορές το τελευταίο διάστημα κατακεραυνώνοντας την πολιτική της Ουάσιγκτον και καλώντας το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να παρέμβει για να σωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πώς μπορεί να το κάνει αυτό ο Β. Πούτιν; Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του Paul Craig Roberts που δημοσιεύεται στον αμερικανικό Τύπο ο Β. Πούτιν κρατάει στο χέρι του ισχυρά χαρτιά που μπορούν να διαλύσουν τις Ευρωπαικές οικονομίες, όπως αυτό της ενέργειας και πρέπει να το χρησιμοποιήσει για να πείσει τις «μαριονέτες», τους Ευρωπαίους, πώς πρέπει να εγκαταλείψουν την Ουάσιγκτον που θέλει πόλεμο και να συμβιβαστούν με τη Ρωσία.

Στην ανάλυση του ο Paul Craig Roberts επισημαίνει: «Η Ευρώπη έχει συναινέσει με τη γραμμή της Ουάσιγκτον για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, έναν πόλεμο που πιθανότατα θα είναι ο τελειωτικός για την ανθρωπότητα… Με την μετριοπαθή της αντίδραση ενάντια στην επιθετικότητα των ΗΠΑ, η οποία εκλαμβάνεται λανθασμένα από την Ευρώπη ως ένδειξη αδυναμίας και φόβου, η ρωσική κυβέρνηση «ενθαρρύνει» την Ουάσινγκτον στην απόφασή της για πόλεμο.

Φαίνεται ότι η μεγαλύτερη «αδυναμία» των Ρώσων είναι το υψηλό βιοτικό επίπεδο που απέκτησαν κάποιοι από αυτούς εξαιτίας του καπιταλισμού. Αυτό τους κάνει να φοβούνται το «πολεμικό κάλεσμα» των ΗΠΑ και να προσπαθούν να το αποφύγουν, προκειμένου να συνεχίσουν να ζουν όπως οι παρηκμασμένοι Δυτικοευρωπαίοι.

Κάτι ανάλογο συνέβη με τους άλλοτε ατρόμητους Βάνδαλους στη Βόρεια Αφρική κατά τον 6ο αιώνα μ.Χ, όταν εξοντώθηκαν από μια μικρή δύναμη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Ο Βάνδαλοι έχασαν την ανδρεία τους, με την οποία είχαν αποκτήσει ένα πλούσιο κομμάτι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Η Ρωσία πρέπει να σώσει τον κόσμο από τον πόλεμο, αλλά για να καταστήσει εφικτή την αποφυγή του πολέμου απαιτείται να διασαφηνίσει τις συνέπειες στους Ευρωπαίους.

Αντιμέτωπος με τις οικονομικές κυρώσεις – ουσιαστικά είναι παράνομες και μπορούν να θεωρηθούν ως αιτίες πολέμου-, οι οποίες επιβλήθηκαν από την Ουάσιγκτον και τις μαριονέτες της στην ΕΕ, ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν ζήτησε από τη ρωσική κυβέρνηση να προχωρήσει σε αντίμετρα.

Αλλά είπε ότι η Ρωσία πρέπει να επιδείξει εγκράτεια στην όλη διαδικασία. Προφανώς πρέπει να το κάνουμε με προσοχή, ώστε να υποστηρίξουμε τους εγχώριους βιομηχάνους, αλλά και να μην βλάψουμε τους καταναλωτές.

Με άλλα λόγια, ο Πούτιν θέλει να επιβάλλει τις κυρώσεις, οι οποίες όμως δεν είναι κυρώσεις επί της ουσίας αλλά μοιάζουν περισσότερο με μια κίνηση «οφθαλμόν αντί οφθαλμού». Το εκπληκτικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η Ρωσία, αν και αμυνόμενη εναντίον των κυρώσεων, κρατάει το παιχνίδι «στα χέρια» της.

Ο Πούτιν μπορεί να διαλύσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες και να ωθήσει όλη την Ευρώπη σε πολιτικό και οικονομικό χάος, απλά και μόνο διακόπτοντας την παροχή ενέργειας. Μάλιστα δεν θα χρειαστεί να το κάνει για μεγάλο διάστημα. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ευρώπη θα αναγκαστεί γρήγορα να πει «αντίο» στην Ουάσιγκτον και θα συμβιβαστεί με τη Ρωσία.

Όμως όσο ο Πούτιν καθυστερεί, τόσο αποδυναμώνεται το «πιο ισχυρό όπλο» της Ρωσίας για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης που η Ουάσινγκτον έχει ενορχηστρώσει, καθώς η Ευρώπη θα έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή της για να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο (διακοπή της παροχής ενέργειας).

Οι επιθετικές κινήσεις της Ουάσιγκτον εναντίον της Ρωσίας δεν θα σταματήσουν μέχρι ο Πούτιν να συνειδητοποιήσει ότι αυτός -και όχι οι ΗΠΑ- κρατάει τα ισχυρά χαρτιά του παιχνιδιού και φυσικά τα παίξει.

Αρκετά ανέχτηκε ο κόσμος την Ουάσινγκτον, τα συνεχή ψέματα, τους συνεχείς πολέμους και τον εκφοβισμό της. Ο Πούτιν καλά θα κάνει να μελετήσει την ιστορία του Βελισάριου, του ένδοξου στρατηγού του Ιουστινιανού.

«Όταν διαπραγματεύομαι με τους εχθρούς μου, συνηθίζω περισσότερο να δίνω παρά να δέχομαι συμβουλές. Όμως στο ένα χέρι κρατώ την αναπόφευκτη καταστροφή και στο άλλο την ειρήνη και την ελευθερία», έλεγε ο Βελισσάριος.

Σε αυτήν ακριβώς τη θέση βρίσκεται και ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε σχέση με την Ευρώπη. Στο ένα του χέρι κρατά την καταστροφή της Ευρώπης. Στο άλλο την ελευθερία και την ειρήνη στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρώπης. Γι΄αυτό πρέπει να καλέσει τους «ηλίθιους» Ευρωπαίους ηγέτες και να τους μιλήσει.

Αν ο Πούτιν δεν «πατήσει πόδι» και δεν καταστήσει σαφείς τους κινδύνους στους Ευρωπαίους, τότε η Ουάσιγκτον θα πετύχει το στόχο της και θα οδηγήσει τον κόσμο σε πόλεμο…».











ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]




"ΑΡΧΙΔΑΜΟΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00047 ] [ 2014.01.29 00:00 ]

"ΑΡΧΙΔΑΜΟΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00051 ] [ 2014.03.06 00:00 ]

"ΑΡΧΙΔΑΜΟΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00052 ] [ 2014.03.12 00:00 ]

"ΑΡΧΙΔΑΜΟΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00053 ] [ 2014.04.01 00:00 ]