Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Η ΤΡΙΜΟΡΦΗ ΣΟΣΙΑΛΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ



"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 03014 ] [ 2014.04.05 00:00 ]


ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ Η ΤΡΙΜΟΡΦΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ

ΕΝΩ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΘΕΙ Η ΤΡΙΜΟΡΦΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΑ ΣΕ ΥΠΕΡ-ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΥΠΟΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥ ΤΡΙΜΟΡΦΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΠΑΝΤΟΥ ΘΙΓΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΡΧΕΩΤΙΚΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΑΦΟΥ ΟΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΟΡΦΟ ΣΟΣΙΑΛΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΠΟΥ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΟΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΧΑΜΠΑΡΝΤ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΡΝΗ ΤΗΝ ΤΡΙΜΟΡΦΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΤΥΡΑΝΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΘΝΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΙΑΙΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΑ ΣΟΣΙΑΛΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ








ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
04/04/2014 18:50





Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε σήμερα από τα Χανιά ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, ένας στους δύο εμπόρους αδυνατεί σήμερα να καλύψει τις ασφαλιστικές του εισφορές.

Ο κ. Κορκίδης συμμετείχε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο της πόλης παρουσία και του βουλευτή της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα προβλήματα των εμπόρων με αιχμή του δόρατος την αδυναμία κάλυψης των ασφαλιστικών τους εισφορών προς τον ΟΑΕΕ.

Όπως μεταξύ άλλων υποστήριξε, «αυτή τη στιγμή θα σας πω ότι το 52% αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές. Από τους 780.000 ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ οι 374.000 είναι οφειλέτες. Αυτό σημαίνει ότι με τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους, φτάνουμε το ένα εκατομμύριο συνανθρώπους μας οι οποίοι δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και αυτό το θεωρώ απαράδεκτο».

Ο κ. Κορκίδης αναφέρθηκε στη ρύθμιση που πρόσφατα ψηφίστηκε στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο για τις αδρανείς επιχειρήσεις και για τους ανενεργούς ελεύθερους επαγγελματίες ζητώντας η συγκεκριμένη διάταξη να ισχύσει και για τους ενεργούς συναδέλφους του εμπόρους.

«Θα υπάρξει ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέχρι 28/2/2015 και αυτό ζητάμε να επεκταθεί και στους ενεργούς οφειλέτες του ταμείου. Η επίμαχη εγκύκλιος πάντως θα δώσει μια λύση στα 2/3 του προβλήματος», είπε ο κ. Κορκίδης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην πρόταση της ΕΣΕΕ περί παγώματος κεφαλαιοποίησης των οφειλών και μετατροπής σε ασφαλιστικό χρόνο, κάτι που έχει ζητήσει και η Γενική Συνομοσπονδία Βιοτεχνών και Εμπόρων.

Από την πλευρά του ο κ. Βολουδάκης αναφέρθηκε σε διατάξεις του νόμου που δίνουν τη δυνατότητα ρυθμίσεων με ευνοϊκό καθεστώς σε όποιον επιθυμεί υποστηρίζοντας ωστόσο ότι στο καθεστώς των ρυθμίσεων έχουν υπαχθεί περίπου μία στις δέκα επιχειρήσεις απ' αυτές που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

«Πρέπει λοιπόν να δούμε γιατί συμβαίνει αυτό και πώς θα το διορθώσουμε. Ένα πρόβλημα που έχει προκύψει από μια εγκύκλιο του ΟΑΕΕ που ορίζει ότι για να ρυθμίσει κανείς τις οφειλές του, πρέπει να εξοφλήσει προκαταβολικά το τελευταίο δίμηνο του 2013 και όλα τα υπόλοιπα δίμηνα. Έτσι σήμερα χρειάζεται να εξοφλήσει κανείς τρία δίμηνα και σε λίγο θα είναι τέσσερα και ούτω καθ' εξής».

Αυτή η εγκύκλιος ακυρώνει στην πραγματικότητα όλη την προσπάθεια της δημιουργίας ευνοϊκών συνθηκών για τις ρυθμίσεις, συμπλήρωσε ο κ. Βολουδάκης.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας ζητώντας, όπως είπε, «να διορθώσει το λάθος αυτής της εγκυκλίου θέτοντας και άλλα θέματα όπως για παράδειγμα την ανάγκη να επεκταθεί η δυνατότητα της ρύθμισης σε 48 δόσεις και στις οφειλές του 2013».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μαργαρώνης έδωσε τα στοιχεία που αφορούν τους επαγγελματίες στα Χανιά λέγοντας ότι ένα ποσοστό 40% δεν μπορεί να καλύψει τις ασφαλιστικές του εισφορές.



ΠΗΓΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr










ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]



"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02226 ] [ 2012.03.10 00:00 ]

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02193 ] [ 2012.02.08 00:00 ]

"ΠΕΡΣΕΥΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00011 ] [ 2011.05.05 00:00 ]

"ΠΕΡΣΕΥΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00012 ] [ 2011.05.10 00:00 ]

"ΠΕΡΣΕΥΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00025 ] [ 2013.12.26 00:00 ]

"ΠΕΡΣΕΥΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00020 ] [ 2012.05.23 00:00 ]

"ΠΕΡΣΕΥΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00021 ] [ 2012.08.02 00:00 ]