Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑ ΠΟΥΤΙΝ... ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ" ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΣΒΙΕΣ



"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02648 ] [ 2013.04.09 00:00 ]


Τρίτη, 9 Απριλίου 2013


Το Ρώσο πρόεδρο Πούτιν "υποδέχθηκαν" στο Άμστερνταμ χιλιάδες διαδηλωτές για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.


"Στη Ρωσία δεν γίνονται διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων", υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στο Άμστερνταμ, εναντίον της οποίας διαδήλωσαν χιλιάδες ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και άλλων κοινωνικών ομάδων, επικρίνοντας τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που όπως κατήγγειλαν είναι αθρόες στη σημερινή Ρωσία.

"Στη Ρωσική Ομοσπονδία -για να γίνει σαφές σε όλους - ουδεμία παραβίαση υφίσταται σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων", είπε ο Ρώσος πρόεδρος. "Οι άνθρωποι αυτοί, όπως και όλοι οι άλλοι, απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και τις ελευθερίες, όπως ο καθένας".

Ρωσία και Ολλανδία έχουν σημαντικό εμπορικό ισοζύγιο. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης Πούτιν, αναμενόταν να υπογραφούν συμβόλαια για το ρωσικό φυσικό αέριο. Η Μόσχα έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις στο λιμάνι του Ρότερνταμ, από όπου μεταφέρεται φυσικό αέριο και πετρέλαιο από τη Ρωσία σε ευρωπαϊκές αγορές. Ακόμη, πολλές ρωσικές επιχειρήσεις, επωφελούμενες του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος, δηλώνουν ως έδρα τους την Ολλανδία.

Πρόσφατα η βουλή της Ρωσίας ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση την απαγόρευση της "ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας" προς ανήλικους, που σύμφωνα με επικριτές της κυβέρνησης ουσιαστικά σημαίνουν την απαγόρευση των παρελάσεων για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτίμησαν ότι το νομοσχέδιο αυτό "περιορίζει σε ακραίο βαθμό την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία του συνέρχεσθαι".

Στην διαδήλωση στο Άμστερνταμ συμμετείχαν τουλάχιστον 3.000 ακτιβιστές, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Εκατοντάδες ολλανδοί αστυνομικοί επιτηρούσαν την κινητοποίηση.

Η Ολλανδία είχε πρωτοπορήσει κατοχυρώνοντας θεσμικά τον γάμο των ομοφυλόφιλων, ήδη από το 2001.

Την διαδήλωση διοργάνωσε η παλαιότερη ένωση για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, η COC. Η πρόεδρος της οργάνωσης, Τάνια Ίνεκε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο επισήμανε ότι " είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί η έννοια της προπαγάνδας. . . αν περπατώ χέρι-χέρι με την γυναίκα μου στον δρόμο, αυτό μπορεί να θεωρηθεί προπαγάνδα, το να υψώνεις μια σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου μπορεί να θεωρηθεί προπαγάνδα, πάντως όλα αυτά θα τιμωρούνται" εφεξής στη Ρωσία, τόνισε.

Σε πολλά σπίτια και γέφυρες στο Άμστερνταμ είχαν αναρτηθεί σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου και πανό. "Putin go homo" ("Πούτιν, γίνε ομοφυλόφιλος"), έγραφε ένα πανό, ένα λογοπαίγνιο με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας NRC Next την Παρασκευή, που ήταν "Putin go home" ("Πούτιν, γύρισε σπίτι σου").


ΠΗΓΗ: