Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΙΔΗΣΗ: ΟΙ ΚΛΩΤΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΩΝ Μ.Α.Τ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΡΑΝΕ
"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02001 ] [ 2011.08.13 00:00 ]Μια νέα, ειδική ομάδα που θα «βγαίνει» μέσα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ και θα συλλαμβάνει όσους προκαλούν επεισόδια, βρίσκεται στα σκαριά από την Ελληνική Αστυνομία.

Η επιστροφή των "Αγανακτισμένων" στο Σύνταγμα, η διαφαινόμενη κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης και το.... ενδεχόμενο να σημειωθούν άγρια σκηνικά ανάλογα με αυτό της 29ης Ιουνίου, οδηγούν στην ανάγκη δημιουργίας μιας τέτοιας ομάδας αστυνομικών.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει ξεκινήσει ήδη η εκπαίδευση των συγκεκριμένων αστυνομικών και είναι πιθανό να κάνουν το... ντεμπούτο τους στα πρώτα "θερμά" επεισόδια του Σεπτεμβρίου.

Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι πως οι αστυνομικοί αυτοί δεν θα οπλοφορούν.

Δεν θα έχουν ασπίδα και κλομπ, όμως θα φορούν τη στολή των ΜΑΤ, θα έχουν αντιασφυξιογόνα μάσκα και κράνος και θα συνοδεύουν διακριτικά τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επεισοδίων.

Επιπλέον, σε κάθε διμοιρία θα βρίσκονται πέντε καμουφλαρισμένοι ΜΑΤατζήδες, έτοιμοι να επέμβουν όταν χρειαστεί.

Την ίδια ώρα, ένας στους δύο αστυνομικούς των ΜΑΤ χρειάζεται επειγόντως ψυχολογική στήριξη, καθώς τα όσα συνέβησαν τους περασμένους μήνες, τους έχουν τραυματίσει ψυχικά.

Ωστόσο δεν προβλέπεται από την πλευρά του Υπ. Προστασίας του Πολίτη να υλοποιηθεί άμεσα ο απαραίτητος μηχανισμός ψυχολογικής στήριξης των αστυνομικών, κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τους επιτελείς ως προς την προσωπική ασφάλεια των αστυνομικών, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή των "μαχών".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΗΓΗ:
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΣ:
http://anti-amazon.blogspot.com/2011/08/blog-post_08.htmlΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ


"ΑΝΑΚΟΙΝΩΤΗΣ"
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Νο [ 00055 ] - [ 2011.05.12 19:00 ]

"ΟΔΥΣΣΕΥΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00021 ] [ 2011.05.25 00:00 ]
ΣΤΙΣ 11-05-2011 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΧΥΣΕ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΟΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΩΣ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΤΩΝ "ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΑΞΗΣ" ~ Μ.Α.Τ. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΟΠΛΟ ΣΤΡΑΤΟΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΑΜΙΓΩΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΑΜΑΖΟΝΙΚΟ «ΕΦΙΠΠΟ» ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΤΗΣ"
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Νο [ 00057 ] - [ 2011.07.01 14:30 ]