Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "Tempel or Rebel?" ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΚΙΟΥ "Sotiris Koukios" http://koukios.wordpress.com/ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΑΡΘΡΟ ΥΒΡΕΩΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗΣ ΦΑΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ ΚΑΙ ΣΤΕΙΡΟ ΤΙΤΛΟ "Εργαζόμενη, χωρισμένη με ένα παιδί... και ο μπαμπάς; άφαντος!" (!)



"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 01313 ] [ 2009.11.23 00:00 ]


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΒΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΚΙΟΣ ΔΟΛΙΩΣ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑ-ΚΑΤΑ-ΔΙΑ-ΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΙ "ΝΟΜΙΚΟΙ" ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ "ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ" ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΚΛΙΣΕ: "Εργαζόμενη, χωρισμένη με ένα παιδί… και ο μπαμπάς; άφαντος!"

ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΙΟΧΕΤΕΥΤΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΙΤΛΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ (ΘΕΜΑ - ΣΚΕΛΕΤΟ - ΣΤΟΧΟ - ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ)

ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΤΥΠΟΥ G.K.B. SOVIET ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΟΠΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ <<ΔΙΝΕΙ>> ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΡΘΡΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΗΘΩΝ ΗΜΙΑΛΗΘΩΝ ΚΑΙ ΨΕΥΔΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΤ' ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΟΥΣ-ΛΕΥΚΗΣ ΗΜΙΑΛΗΘΟΥΣ-ΦΑΙΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΥΣ-ΜΑΥΡΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ  ΦΑΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΠΑΣΑΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΟΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ

ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΡΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΨΥΧΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΝΔΡΕΣ-ΠΑΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΝΑ <<ΣΗΚΩΣΟΥΝ>> ΤΗΝ <<ΦΩΝΗ>> ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ <<ΑΝΑΣΤΗΜΑ>> ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΘΛΙΒΕΙ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΩΘΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΑΝΔΡΩΝ-ΠΑΤΕΡΩΝ











Sotiris Koukios

Tempel or Rebel?


"Εργαζόμενη, χωρισμένη με ένα παιδί… και ο μπαμπάς; άφαντος!"




ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ http://koukios.wordpress.com/

Sotiris Koukios

Tempel or Rebel?



Δικαστηριο διατροφη, Χωρισμένη μητέρα, κατασχεση για διατροφη

Εργαζόμενη, χωρισμένη με ένα παιδί… και ο μπαμπάς; άφαντος!
 
In Οικονομία on Οκτωβρίου 12, 2009 at 11:49 πμ

Μια φίλη μου στο FB Μου είπε την ιστορία της. Που είναι αυτή που περιγράφω στον τίτλο του ποστ μου. Εργάζεται για 770 ευρώ, έχει χωρίσει και ο πατέρας του παιδιού δεν καλύπτει τις υποχρεώσεις του. Η μόνη της λύση φυσικά είναι η δικαστική οδός που όμως :

 

1. Είναι ακριβή…

2. Ο πατέρας μπορεί να πάει και φυλακή για την μη καταβολή διατροφής αλλά…. αυτό είναι το ζητούμενο;

3. Σου παίρνει χρόνο και δύσκολο να αποφύγεις τα πολλά δικαστήρια…

4. Οι δικηγόροι δεν χαρίζονται στις αμοιβές…
 

Πρόταση μου λοιπόν είναι :

Στο Υπουργείο Πρόνοιας να ιδρύσουμε μια νομική υπηρεσία που να συμφωνήσει με δικηγόρους ειδικές τιμές για τις ανάλογες περιπτώσεις, που υπάρχει αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής των δικαστικών εξόδων. Επίσης τα δικαστήρια με πιστοποιητικό που παρέχεται στην μητέρα (και μπορεί να εκδοθεί και ηλεκτρονικά!!!) να την απαλάσσουν από την καταβολή του δικαστικού παράβολου…

Και τέλος για τον πατέρα που εξαφανίζεται και δεν καταβάλλει την διατροφή να υπάρξουν κυρώσεις άλλες : Έστω και με προσωρινή απόφαση, κατάσχεση περιουσίας μέχρι και το πόσο της διατροφής για ένα έτος… Αφαίρεση Ασφαλιστικής και Φορολογικής ενημερότητας μέχρι και την καταβολή τουλάχιστον του ποσού διατροφής του πρώτου έτους (αν έχει βέβαια προηγηθεί δικαστική απόφαση..) και τέλος ανάλογα με τις συνθήκες καταβολή επιπλέον ποσού σε περίπτωση που αρνείται να διαμένει με το παιδί του μερικές μέρες τον μήνα….

Αν ο πατέρας αδυνατεί πραγματικά να καταβάλλει οποιαδήποτε διατροφή, τότε πρέπει να παρέχεται ειδικό επίδομα στην μητέρα ή μια ειδική ασφάλιση σε κάθε εργαζόμενη γυναίκα ή άντρα (σαν το επικουρικό ταμείο) που θα καλύπτει το ποσό διατροφής μέχρι ο πατέρας να είναι ικανός…. Βέβαια η όλα ιστορία μπορεί να ισχύσει και αντίστροφα από άποψη φύλου ως προς το ποιο μέρος τραβάει τα πάνδεινα να μεγαλώσει ένα παιδί…

Εσείς τι λέτε σε σχέση με αυτό;


 
16 σχόλια


1.


Και που να δειτε εργαζομενη μητερα με 2 παιδια και ο συζυγος να μη δινει διατροφη και επι 10 χρονια στα δικαστηρια να πληρωνει τις φυλακισεις του,ανάλογα τους μηνες που θα καταδικαστει(ενα αστειο ποσον σχετικα με αυτα που οφειλει) και να φευγει απο την αιθουσα του δικαστηρίου σα να μη συμβαινει τιποτα!..να φευγει σαν κυριος!.. που ειναι η μεριμνα του κράτους? ….το κρατος πρεπει να μεριμνησει και αντι να τα παιρνει το ιδιο..να τα δινει στις μητερες…οχι να τα καρπουται…και …απο..εκει..παν κι αλλοι!!!..(η δικη μου ιστορια)

Φαιναρετη Καλλίρη 12 Οκτωβρίου 2009 at 12μμ

@φαιναρετη

όντως συγκλονιστική ιστορία και νομίζω ότι απαιτείται μια σειρά άλλων μέτρων.. γιατί όχι τίποτε άλλο μιλάμε και για υπογεννητικότητα και για κράτος πρόνοιας κλπ…

Sotiris Koukios 12 Οκτωβρίου 2009 at 12μμ


το κρατος κατα τους αρχαιους ελληνες ειναι αδελφος της βιας και παιδι της Στυγος(εξ ου και το στυγερο εγκλημα)
αν ηταν να μεριμνει και να βοηθα τους ανθρωπους θα το ειχαν παιδι της θεας Αθηνας η της Αφροδιτης,,,,,,

παναγιωτης 25 Οκτωβρίου 2009 at 7μμ
 

2.


…Για ποιο κράτος προνοιας μιλαμε?…πανω σε αυτο το θεμα οι γυναικες ειναι πολυ αδικημένες…και οι νομοι ελλιπεις…και αρχαιοι…καμμια φυλακη δεν μπαινει ο πατερας που γραφατε προηγουμενως σε ενα σχολιο σας…χρωσταει ας πουμε 6000 ευρω…πληρωνει 1000 …τα καρπουται το κρατος…και δεν συμβαινει τιποτα….καθαρος εμπαιγμος δηλαδη και απο τους πατεραδες αλλα ΕΙΔΙΚΑ απο το ΚΡΑΤΟΣ!!!…λεφτα να μπαινουν στα ταμεια τους και δεν τους ενδιαφερει πως αυτες οι γυναικες θα τα καταφερουν…και πως αυτα τα παιδια θα ζησουν αξιοπρεπως!…

Φαιναρετη Καλλίρη 12 Οκτωβρίου 2009 at 12μμ
 

3.

Κι εγώ με τρια ανήλικα, συμβασιούχος των 550 κι απλήρωτη από τον Φεβρουάριο 2009 και τώρα είναι Οκτώβριος.Ο πατέρας των κοριτσιών μου , από τον Απρίλιο που έδωσε 150 ευρω , για να ξαναδώσει θέλει να του κάνω ασφαλιστικά..Πόσο ακόμη μπορώ να αντέξω νομίζεις χωρίς να πέσω σε παγίδες?Ποιό κράτος αναζητάς?Ποιοί άνθρωποι θα σε βοηθήσουν?Κάθε μέρα παρακαλάω τον Θεό να κοιτάξει και προς το δικό μου σπίτι , όσο αυτό στέκει ακόμη όρθιο..Για ποιό κράτος μιλάς?Δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας στην Ελλάδα παρά μόνο αν είσαι αλλοδαπός…

ΔΕΣΠΟΙΝΑ 12 Οκτωβρίου 2009 at 12μμ
 

4.

Ανοιξες ενα πολυ μεγαλο θεμα. Εγω μεγαλωσα την κόρη μου μόνη μου, εργαζομουν, αλλα βεβαια τα χρηματα παντα έλειπαν απο το σπίτι. Και βεβαια δεν ειναι μόνο τα χρηματα που λειπουν, ειναι και η ελειψη συμπαραστασης και βοηθειας απο την κοινωνια και το κρατος, ακομη και απο την οικογενεια σε πολλες περιπτωσεις. Οι νομοι για διατροφη κλπ υπαρχουν, αλλα τα εξοδα και ο χρονος που απαιτειται, και κθριως η ψυχολογικη πιεση που υφιστασαι ειναι τρομακτικη. Σε τραυματιζουν για παντα και βεβαια αυτο περναει και στο παιδι σου.

Για να αντιμετωπιστει αυτο, χρειαζεται ενα ισχυρο κρατος πρόνοιας (υπαρχει σε άλλες χώερες) αλλα κυριως ευαισθητοποιηση και ενδιαφερον. Τιποτα απο όλα αυτα δεν υπαρχει στην Ελλαδα, και πιστευω πως θα περασουν πολλα χρονια για να πραγματοποιηθουν. Δεν ειναι μόνο η αλλαγη νοοτροπιας και συμπεριφορας που πρεπει να αλλαξει, χρειαζονται επισης χρηματα και εξειδικευμενο προσωπικο για τη στηριξη των μονογονεικων οικογενειων.

Εγω εφυγα απο την Ελλαδα και αυτη ηταν η πιο σοφη επιλογη που εχω κανει στην ζωή μου, κυριως για το παιδι μου. Καταλαβαινω βεβαια ότι αυτο δεν εφικτο για ολους/ες, και ειναι μια πραγματικα δυσκολη αποφαση.

athenadr 12 Οκτωβρίου 2009 at 1μμ
 

5.

Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει με τις χωρισμένες μητέρες…. Είμαι 35 ετών με ενα παιδί 12 ετών…
Τραβάω κ εγώ το γολγοθά μου εδώ κ 10 χρόνια με μια διατροφή των 100 ευρώ κάθε 2 μήνες κ άν… η μητέρα μου 65 ετών οικιακά εδώ κ χρόνια κ ο πατέρας μου 70 ετών συνταξιούχος των 550 ευρώ!
παίρνω 680 ευρώ κ με αυτά προσπαθώ να πληρώσω ενοίκιο, κοινόχρηστα, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΝΕΡΟ, φροντηστήριο αγγλικών, πληροφορική, ποδόσφαιρο, 1ευρώ καθημερινά στο σχολείο, ένδυση,(δε συζητάω για την δική μου… ούτε λόγος για να παχύνω,έχω αυτά που φορούσα πρίν 10 χρόνια)κ όσον αφορά το φαί… έχω φυτέψει καμιά 15αριά γλάστρες στη ταράτσα με πιπεριές μαρούλι ντομάτες αγγουράκια κολοκυθάκια κλπ κλπ. Ο άντρας μου ξαναπαντρεύτηκε, έχει μια πάρα πολύ καλή δουλειά, κ ούτε λόγος για να πάρει ΕΣΤΩ… ένα μπουφάν, ενα ζευγάρι παπούτσια… κάτι τις τελοσπάντων!!!
Μπορεί να μου πεί το κράτος που μπορώ να βρώ τα λεφτά για να βάλω δικηγόρο να κάνω αγωγή διατροφής;;;;;;;
Με το στέρημα των παππούδων; Με δανεικά; να κλέψω; να ζητιανέψω; ή μήπως να πάρω κανένα διακοποδάνειο κ με τα λεφτά της απόφασης να πληρώνω την τράπεζα για 10 χρόνια;;;;; ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ… ΠΩΣ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΖΗΣΩ, ΟΧΙ ΕΓΩ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;;;;;;;;
Ε;;;;; ΠΩΣ;;;;;;;

Μαρία 12 Οκτωβρίου 2009 at 4μμ
 

6.

Κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερη και εξαιρετικά πολύπλοκη. Φίλη άνεργη παρακάλάει για δουλειά για να ζήσει το παιδί της αξιοπρεπώς. Οι δάσκαλοι του ολοήμερου σχολείου (που το έχουν δει τσιφλίκι και εξουσία) βάζουν συνεχώς τρικλοποδιές και δημιουργούν προβλήματα για το ότι δεν μπορεί να είναι συνεπής και σταθερή στις ημέρες.[Το ολοήμερο μια άλλη πονεμένη ιστορία]. Η μόνη βοήθεια είναι η πολύ κοντινοί φίλοι….Αυτή η γυναίκα και τόσες άλλες δεν θέλουν νομίζω κανένα επίδομα, θέλουν την σιγουριά του αύριο, την ελπίδα ότι θα ξυπνήσουν και δεν θα βρεθούν στο δρόμο. θέλουν σταθερότητα στην εργασία, θέλουν το παιδί τους να αισθάνεται ασφαλείς. Εγώ τουλάχιστον αυτόν θα ήθελα… νομίζω

Φωτεινή Καδόγλου 12 Οκτωβρίου 2009 at 6μμ
 

7.

Μετά από 5 χρόνια διεκδικήσεις του 3 ετών τότε γιου μου, οικονομικά εξαθλιωμένος δεν μπορώ να καταβάλω διατροφή. Άλλα αν μπορούσα θα το έκανα; ΟΧΙ. Τωρα περιμένω σε λίγες μέρες να δικαστώ. Έτσι κρίνεται αν ένας πατέρας αν είναι καλός, έτσι κρίνετε το καλό του παιδιού μου.

Ακόμα και η ψυχιατρική πάθηση που διαγνώστηκε στην μητέρα , δεν στάθηκε ικανή για να παρθεί οποιοδήποτε μέτρο προστασίας για το παιδί. Βλέπετε στην Ελλαdα, εφόσον δεν είναι εγκλεισμένη η μητέρα είναι καλύτερη από τον υγιή πατέρα.
Τόσα χρόνια που πλήρωνα έγινα χωρίς να θέλω χορηγός στην κακοποίηση του παιδιού μου. Τώρα που στα 8 του χρόνια χρίζει, για το υπόλοιπο της ζωής του, παρακολούθησης από παιδοψυχίατρο,το κράτος θα μεριμνήσει για το συμφέρον του, εστιάζοντας στην μη καταβολή διατροφής.
ΥΣ.

Πόσο αξιοπρεπές είναι για έναν γονέα, να ζητά να πληρώνεται και αυτός ( μαζί με την διατροφή) γιατί ο χρόνος που αφιερώνει στο παιδί του , αποτιμάτε σε χρήμα;

Γιατί οι μητέρες αρνούνται την κοινή επιμέλεια;

Ποιος Προστατεύει τα παιδιά από τους… Προστάτες τους ;
Περιστατικό 2. http://id65.tripod.com/Katagelies/pf_0013.htm#
Μια επιστολή, μια καταγγελία,
μια απέλπιδα προσπάθεια ευαισθητοποιήσεις
μιας πολιτείας που οφείλει να το προστατέψει ένα παιδί, και η …απάντησή της.

http://id65.tripod.com/Katagelies/pf_0011.htm

Iakovidis D. 22 Οκτωβρίου 2009 at 8μμ

@Iakovidis D.
 
 
8.

φυσικά υπάρχουν και αντίστροφα περιστατικά.. αλλά σόρρυ είναι πολύ λιγότερα.. και διαφωνώ με το σκεπτικό σας να γενικεύσετε
Απάντηση
Sotiris Koukios 22 Οκτωβρίου 2009 at 8μμ
 

9.

Δεν υπάρχουν περιστατικά.

Έχει εδραιωθεί μια εικόνα μιας μονομερούς αντιλήψεις που ‘έχει οδηγήσει σε δικαστικό πραξικόπημα με θύματα μόνο τα παιδιά μας.

Η λάθος επιλογή συντρόφου βαρύνει αποκλειστικά τον καθένα μας ξεχωριστά και κανένας κράτος και θεσμός δεν το καλύπτει. Το αν αποτύχαμε σαν σύζυγοι δεν μας απαλλάσσει από την ευθηνή να πετύχουμε σαν γονείς.
Και τα παιδιά μας έχουν δύο γονείς.

Η μητέρες οδηγούνται.
Ζητούν πάντα την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους, και κατά παράβαση του νόμου και των Διεθνών συνθηκών τους δίνεται.
Θεωρώντας εαυτόν σαν την μόνη ικανή για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού τους., παραβλέπουν πρώτα την ανάγκη του παιδιού να έχει δύο ΓΟΝΕΙΣ, απαξιώνουν τον ρόλο του πατέρα ( όσο επαρκής και να είναι, άλλωστε αυτές τον διάλεξαν), ποινικοποιούν την ηθική υποχρέωση για γονική φροντίδα και αγάπη από την οποία πηγάζει και η ανάγκη διάθεσης των υλικών μέσων ανατροφής και διαβίωσης των ανήλικων τέκνων.
Και το πιο ανήθικο όλων, ζητούν να αμείβονται για της «υπηρεσίες» που παρέχουν στα παιδιά τους, σαν μόνες ικανές!!!.

Ο έτερος γονέας από την άλλη, έχοντας «φάει γκολ από τα αποδυτήρια» έχει εξανεμιστεί και η τελευταία ικμάδα σθένους για προσφορά, υποχωρώντας στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Παραπέρα, το κράτος επιφυλάσσει σε εμάς τους πατεράδες, και περισσότερο στα παιδιά μας, την ιδία ακριβώς απαξιωτική μεταχείριση.

Π.χ. Μητέρα που ετσιθελικά καταστρατηγεί την απόφαση επικοινωνίας μέχρι να δικαστή και να τελεσιδικήσει η καταδίκη της, το παιδί έχει αποκοπή από τον πατέρα του.
Και ποιο το όφελος στο παιδί? Από την άλλη τι μπορεί να κάνει ένας πατέρας εκτός από μηνύσεις;

Ποιος ρώτησε αν το παιδί θέλει να ζει σε Μονογονεϊκή οικογένεια; !!!
Γιατί να στηρίξουμε μόνο αυτές όταν υπάρχουν παιδιά πυρηνικών οικογενειών στην ιδία ή χειρότερη οικονομική κατάσταση;

Η διαχωριστικές γραμμές στους ρόλους, η μονομερείς διεκδικήσει με βάσει το φύλο, μονό κακό έχουν κάνει μέχρι τώρα.

Τα καθεστώς αυτό, καμία βοήθεια δεν θα σας παράσχει. Αντιθέτως, μεταβιβάζει την ευθύνη των δικαιωμάτων των παιδιών μας σε …μη κυβερνητικές οργανώσεις, που θα έρχονται και θα παίρνουν τα παιδιά μας από την μητέρα που δεν μπορεί να καλύψει της ανάγκες τους, και θα τα δίνει σε ανάδοχες οικογένειες , όπως έχει ήδη αρχίσει να γίνεται , ιδικά στην Αγγλία.
Έτσι θα βρεθείτε και εσείς, αγαπητές μαμάδες, στην θέση που πολλά χρόνια βρίσκονται οι μπαμπάδες.( βάση της αρχής της ισότητας και το συμφέρων του τέκνου βεβαίως )

Αρκετά πλατείασα , και το θέμα είναι, ότι δεν είναι μία περίπτωση. Είναι ένα καθεστώς που μέσα από τα προβλήματα που δημιουργεί, με όπλο της διεκδικήσεις , και όραμα της παροχές, διαλύει ανθρώπινες ζωές, υπονομεύει και κακοποιεί τα παιδιά μας . Μόνο μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Iakovidis D. 23 Οκτωβρίου 2009 at 10πμ

 
10.

[...] [...]

Ρατσισμός εναντίον των χωρισμένων μανάδων; « Tempel or Rebel? 24 Νοεμβρίου 2009 at 8πμ
 

11.

Ρατσισμός είναι το να θετής τα «δικαιώματα» των μητέρων πάνω από των παιδιών.
Ρατσισμός είναι η κατά κόρον διάκριση φύλου στα δικαστήρια σε όλα τα θέματα οικογενειακού δίκαιου
Ρατσισμός είναι να συμπεριλαμβάνονται οι χωρισμένες μητέρες στις μονογονεϊκές οικογένειες, σαν να είναι τα παιδιά ορφανά από πατέρα.
 
 
12.

Καλά θα κάνετε αγαπητέ μου, να καταλάβετε ότι τα παιδιά έχουν και πατεράδες.
Τα πρώτα θύματα της μητριαρχικής σαρίας που σάρωσε και την δική σας συνείδηση είναι τα παιδιά , που για το συμφέρον τους δεν κόπτεστε.
Μη μιλάτε λοιπόν για ρατσισμό.
Φαντάζει με απόπειρα ψυχικής εκτόνωσεις της ενοχικής σας συνειδήσεις.
Ενοχοποιώντας συλλήβδην τους πατέρες και θυματοποιώντας της μητέρες είστε μακράν της υπεράσπισης του πιο ευαίσθητου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας.
Των παιδιά μας.
Συμβάλετε στην κακοποίηση και χρησιμοποίησή τους για την έγερση μονομερών -Βαση φύλου- διεκδικήσεων.
Παράλληλα οι μητέρες είναι αδύνατον να πραγματώσουν την υπερτονισμένη εικόνα του μητρικού ρόλου που τους προβάλλεται, με συνέπεια να γίνονται θύματα της επιβαλλόμενης θυματοποίησης τους.
 
 
13.

Η ευτυχία των παιδιών μας περνά μέσα από την αποδοχή και αλληλοσεβασμό των ρόλων των γονέων τους.
Οτιδήποτε άλλο είναι παράφυση.
( Προέβην αναγκαστικά στην υπεράσπιση της πυρηνικής οικογένειας σαν λιγότερο κακή από την καταστροφική επιβολή της μονογονεικότητας.)

Iakovidis D. 24 Νοεμβρίου 2009 at 10μμ

@Iakovidis D.
14.
 

Αγαπητέ κάτι παίρνετε και δεν μας δίνετε!!! Ως προς το πραλήρημα και το ύφος της γλώσσας, δεν έχω να προσθέσω κάτι… απλώς λέω αιδώς αργείοι!!!

Sotiris Koukios 24 Νοεμβρίου 2009 at 10μμ
 

15.

ΜονΠρΡόδου 159/2002
Γονική μέριμνα – Ανάθεση (οριστική) επιμέλειας στον πατέρα.

«Το ερώτημα σε ποιόν από τους γονείς (μετά τη διάσταση ή το διαζύγιο) πρέπει να ανατεθεί η άσκηση της γονικής μέριμνας είναι στενά συνδεδεμένο με τη σημασία των δεσμών μεταξύ του τέκνου και των δύο γονέων. Ο ψυχολογικός σύνδεσμος του ανηλίκου παιδιού με τους γονείς του, συχνά εκδηλώνεται με την ιδιαίτερη αδυναμία του ανηλίκου σε ένα από τους γονείς. Αυτό είναι πραγματικό γεγονός, που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την ομοιότητα ή την αντίθεση του φύλου. Ο άνδρας είναι εξίσου κατάλληλος να αναθρέψει σωστά τόσο τον ανήλικο γιο του όσο και τη θυγατέρα του και το ίδιο ισχύει και για τη μητέρα. Κατάλληλος να αναθρέψει τον ανήλικο είναι ο γονέας, που αντικειμενικά αλλά και υποκειμενικά, έχει τις ικανότητες γι’ αυτό και μάλιστα όχι μόνο τις οικονομικές αλλά και τις ψυχικές. Ο ψυχικός σύνδεσμος είναι αποφασιστικό κριτήριο για την κρίση του συμφέροντος του ανηλίκου, ιδιαίτερα όταν είναι πνευματικά ώριμος, ώστε να ακούγεται από το Δικαστήριο, όπως ορίζει ο νόμος, οπότε αν από τα περιστατικά, που υπέπεσαν στην αντίληψη του Δικαστή, πρoκύψει ότι το ανήλικο τέκνο είναι ψυχολογικά ιδιαίτερα συνδεδεμένο προς τον ένα από τους γονείς του και αυτός είναι αντικειμενικά σε θέση να του προσφέρει παρόμοια προστασία όπως και ο άλλος, τότε το Δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να σεβαστεί την επιθυμία του ανηλίκου. Σύμφωνα δε με τις νεώτερες κοινωνικές αντιλήψεις, το βάρος πρέπει να γίνεται στα στοιχεία που διαμορφώνουν το απαραίτητο περιβάλλον για σωστή ψυχοσωματική ανάπτυξη του ανηλίκου, αφού είναι δίδαγμα της παιδοψυχολογίας ότι διαβίωση του παιδιού σε άνετες ή ανεκτές υλικές συνθήκες, αλλά σε περιβάλλον ανεπιθύμητο προς αυτό μπορεί να έχει καταστροφική επίδραση. Η παλαιότερα υποστηριζόμενη άποψη τόσο στη νομική θεωρεία όσο και στη νομολογία των Δικαστηρίων, ότι, κατά άγραφο κανόνα, η επιμέλεια των μικρής ηλικίας τέκνων πρέπει να ανατίθεται στη μητέρα τους, ως και του ότι το τέκνο έχει ανάγκη των ιδιαίτερων περιποιήσεων της μητέρας, φαίνεται να χάνει έδαφος, αφού νεώτερες επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι η παρουσία της μητέρας είναι μεν αναγκαία για τους πρώτους μετά τη γέννηση μήνες, κυρίως λόγω του θηλασμού, δύναται όμως ο πατέρας, μετά από αυτούς, να καταστεί το πρόσωπο, το οποίο, λόγω του δεσμού του με το τέκνο του, να είναι το πλέον κατάλληλο, για την ομαλή ψυχοσωματική του ανάπτυξη. Εκτός από τους ανωτέρω αναφερόμενους υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, που βοηθούν στην εξειδίκευση του συμφέροντος του ανήλικου παιδιού, ορισμένοι από τους οποίους αναφέρονται ρητά από το νομοθέτη σε άλλα άρθρα του Αστικού Κώδικα και ορισμένοι συνάγονται ερμηνευτικά»

http://id65.tripod.com/Arxio/arxio_0011.htm

Iakovidis D. 24 Νοεμβρίου 2009 at 10μμ
 

16.

@Iakovidis D.

Και ως προς την απόφαση του Μονομελούς θα παρατηρήσω ως νομικός ότι είναι παντελώς άσχετο με το θέμα μας… Δεν απαιτώ να κατανοήσετε την νομική επιστήμη μέσα από ένα ποστ… αλλά για να το απλοποιήσω : αναφέρεστε σε μια περίπτωση που ο πατέρας θέλει να έχει την επιμέλεια του παιδιού του και την φροντίδα του.. το ποστ αναφέρεται στο ακριβώς αντίθετο.. επίσης πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι η επιμέλεια δικονομικά ανήκει στην εκούσια δικαιοδοσία, όπερ σημαίνει όπως ορίσουν οι αντίδικοι (στην περίπτωσή μας ο πατέρας και η μητέρα… αν και όταν διαφωνούν). Τέλος η απόφαση που παραθέτετε έχει και ένα άλλο στοιχείο : την λήψη της γνώμης του ανήλικου όταν κρίνεται αρκετά ώριμος για αυτό (συνήθως μετά το 12ο έτος..)… Ποιά λοιπόν είναι η διαφωνία μας ως προς την καταβολή της διατροφής; και την ποινικοποίηση της μη καταβολής της από τον νομοθέτη…

τουλάχιστον αναφέρετε σχετικά παραδείγματα.. άλλως : “τρικυμία εν κρανίω”…

Sotiris Koukios 24 Νοεμβρίου 2009 at 11μμ

 




 
 
ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΥ.Α.
 
 
"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 01312 ] [ 2009.11.22 00:00 ]
"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 01313 ] [ 2009.11.23 00:00 ]
"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 01314 ] [ 2009.11.24 00:00 ]
"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 01315 ] [ 2009.11.25 00:00 ]