Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ - Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΜΠΑΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ



"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02421 ] [ 2012.09.08 00:00 ]





Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012








Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ένταξη της Παλαιστίνης με το καθεστώς του κράτους μη μέλους των Ηνωμένων Εθνών στις 27 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση."Θα πάμε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 27 για διαβουλεύσεις με τους φίλους μας σχετικά με το σχέδιο ψηφίσματος που ζητά την ένταξη της Παλαιστίνης (ως Κράτος μη μέλος)», δήλωσε ο Αμπάς κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος.







"Θα πάμε στον ΟΗΕ για να πούμε ότι είμαστε ένα κράτος που εφαρμόζει την Τέταρτη Σύμβαση της Γενεύης (για την προστασία των αμάχων σε καιρό πολέμου). Είναι 133 οι χώρες που μας αναγνωρίζουν ως κράτους με την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του, και στις οποίες έχουμε πρεσβείες που φέρουν την παλαιστινιακή σημαία», τόνισε.

Στις 4 Αυγούστου, ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μαλίκι, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Αμπάς θα παρουσιάσει επίσημα το αίτημα αυτό στις 27 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που έχει προγραμματιστεί να μιλήσει ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Για να εγκριθεί, το ψήφισμα που αναβαθμίζει την εκπροσώπηση της Παλαιστίνης από τη θέση του Κράτους σε εκείνη του Κράτους μη μέλους, όπως το Βατικανό, θα πρέπει να ψηφιστεί από περισσότερα από τα μισά από τα 194 κράτη μέλη.

Ο Αμπάς έχει επανειλημμένα εκφράσει την πρόθεσή του να απευθυνθεί προς τη Γενική Συνέλευση, αφότου απέφυγε, λόγω έλλειψης πλειοψηφίας, να ζητήσει ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το ιστορικό αίτημα της πλήρους ένταξης ενός κράτους της Παλαιστίνης, που κατατέθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 2011.


ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ:













ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]


"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02418 ] [ 2012.09.05 00:00 ]