Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΣΚΟΠΙΑ: ΤΟ ‘ΙΔΡΥΜΑ ΣΟΡΟΣ’ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΕΣ


"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 01747 ] [ 2010.12.19 00:00 ]



Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010


Μισό εκατομμύριο ευρώ διέθεσε το ίδρυμα Σόρος στα μέσα ενημέρωσης της Βαρντάρσκας. Στη λίστα του, συμπεριλαμβάνονται δημοσιογράφοι και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Όπως γράφει η σκοπιανή ‘Μπίζνες’ το τρέχον έτος δόθηκαν 310 χιλιάδες ευρώ σε τέσσερις δημοσιογράφους και ΜΚΟ για τη συμβολή τους στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Στο θέμα αυτό αναφέρεται σχετικά και το σκοπιανό ‘Κανάλ 5’:

«Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων προορίζεται να δοθεί στην εκπαίδευση των νέων δημοσιογράφων, οι οποίοι στη συνέχεια προσλαμβάνονται σε εκδοτικά γραφεία των εθνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, υποβάλλοντας έκθεση για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έχουν καταρτιστεί από το ίδρυμα Σόρος».

Για το ίδιο θέμα θα γράψει σήμερα και το “ereporter” παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματος του πρωθυπουργού, Γκρουέφκσι, VMRO-DPMNE, που το τελευταίο, θεωρεί πως ο Σόρος χρηματοδοτεί αντικυβερνητικούς δημοσιογράφους που επιδιώκουν την αλλαγή του ονόματος της χώρας.

«Τουλάχιστον 310.000 ευρώ στη διάρκεια του τρέχοντος χρόνου διέθεσε το ‘Soros Foundation’ των Σκοπίων σε δημοσιογράφους που ανήκουν στο ‘ΓΕΜ’ (Πολίτες για μια ευρωπαϊκή χώρα) οι οποίοι έχουν δεσμευθεί δημοσίως για την αλλαγή του ονόματος του κράτους»
.

«Στην οργάνωση αυτή», συνεχίζει το δημοσίευμα, «πρωτοστατεί ο εκτελεστικός διευθυντής του Σόρος, Βλάντιμιρ Μίλτσιν. Στους δημοσιογράφους συμπεριλαμβάνονται ο Μπράνκο Γκερόφσκι – αρχισυντάκτης της εφημερίδας ‘Spic’ ο Νίκολα Γκελέσκι, Ζάρκο Τραϊνόφσκι και ο Ρομπέρτο Μπελιτσάνετς.

«Φανταστείτε, ότι η οργάνωση αυτή διαμοίρασε 310.000 Ευρώ σε πέντε άτομα, δηλαδή, 60.000 ευρώ σε στον καθένα, που αντιστοιχεί με την αξία ενός μεγάλου διαμερίσματος στα Σκόπια».

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος ότι πίσω από το ίδρυμα Σόρος βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού ο επικεφαλής του ιδρύματος, Βλάντιμιρ Μίλτσιν, ήταν πρώην ανώτερος στέλεχος του κόμματος της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, γράφει το δημοσίευμα.

Και θα καταλήξει η ανακοίνωση του VMRO-DPMNE:

«Αυτό που κάνει το Ίδρυμα Σόρος είναι απαράδεκτο για μια δημοκρατική κοινωνία»

Εχέδωρος


ΠΗΓΕΣ: