Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΤΑΤΡΩΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ - ΤΟ STOPCARTEL ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ Α

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 01578 ] [ 2010.07.14 00:00 ]

ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΤΑΤΡΩΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ - ΤΟ STOPCARTEL ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΝΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΤΣΑΚΗ




Η καταρρέουσα οικονομία δεν την αντέχει. Η υπόθεση Επιτροπής Ανταγωνισμού-Αγγελικής Καννελοπούλου αποτελεί κλασσική περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων απολύτως όμοιας της επίσημης συμετοχής τού ΣΕΒ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.


Τό STOPCARTEL έκανε αγώνα μέσα και έξω από την Ελλάδα φέρνοντας το εξόφθαλμο εκείνο σκάνδαλο σε διεθνή βήματα, με αποτέλεσμα κάτω από την κατακραυγή της διεθνούς Αντιμονοπωλιακής Κοινότητας, να εξαναγκαστεί η τότε κυβέρνηση Καραμανλή να εξώσει, έστω και μόνο επίσημα, τους μεγαλοβιομήχανους και τραπεζίτες από τη σύνθεση της Ελληνικής Αντιμονοπωλιακής Αρχής. Ήταν μία πρώτη πολιτική νίκη των Αντιμονοπωλιακών δυνάμεων στην Ελλάδα.


Δέκα ολόκληρες ημέρες έχουν περάσει αφ ότου το STOPCARTEL έφερε στο φώς τη μεθόδευση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την τοποθέτηση ως διευθύντριας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Εληνικής Αντιμονοπωλιακής Αρχής, της δικηγόρου Αγγελικής Κανελλοπούλου, που σε όλη την επαγγελματική της σταδιοδρομία υπερασπιζόταν τους ίδιους ισχυρούς ομίλους, που η Επιτροπή Ανταγωνισμού οφείλει εκ του νόμου να ελέγχει για ενδεχόμενες παραβάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.


Ο ασκών καθήκοντα προέδρου της Επιτροπής συνταξιούχος Δικαστής Δημήτρης Κυριτσάκης, παρά το γεγονός ότι κλήθηκε να πάρει θέση και να κινήσει τη διαδικασία ανάκλησης της απίστευτης αυτής εκλογής η οποία αποτελεί θεσμικό σκάνδαλο που προσβάλει κάθε έννοια δικαιοσύνης έχει υποχρεωθεί σε σιωπητήριο.


Οι εντονώτατες διαμαρτυρίες από μικρομεσαίες επιχειρήσεις πού έχουν εκκρεμείς καταγγελίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, από δικηγόρους οι οποίοι ασχολούνται επαγγελματικά με υπεράσπιση υποθέσεων μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών πού εκκρεμουν, από πολίτες αναγνώστες που ενημερώνονται μέσω τού STOPCARTEL καθημερινά πληθαίνουν και παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.


Το STOPCARTEL με αίσθημα ευθύνης και συναισθανόμενο την τραγικά δύσκολη θέση και διεθνή εικόνα της χώρας σε σχέση μάλιστα και κυρίως με την εκτρωματική δομή της οικονομίας της, έχει αποφύγει επιμελώς να προβάλλει το θέμα έξω απο την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό περιορίστηκε μέχρι τώρα στην καταγγελία τού γεγονότος, ελπίζοντας ότι αυτοί που σε τέτοιες στιγμές πήραν την προκλητική αυτή απόφαση που αποτελεί μία ακόμη πισώπλατη μαχαιριά των μεγαλοβιομηχάνων και τραπεζιτών στην προσπάθεια που γίνεται για τη διάσωση της χώρας απο τη χρεοκοπία, θα συναισθανθουν τις ευθύνες τους απέναντι στον τόπο και τη δοκιμαζόμενη οικονομία του και σιωπηρά θα ανακαλέσουν την απόφαση αυτή.


Ο χρόνος που πέρασε, από σύμμαχός τους, μετατρέπεται σε στυγνό αντίπαλο, καθώς φαίνεται ότι αγνόησαν προκλητικά το περιθώριο που τους δόθηκε.


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα μέλη της που είναι οι υπεύθυνοι δημιουργίας του σκανδάλου αυτού που στη διεθνή γλώσσα και πρακτική επιβεβαιώνει πανηγυρικά αυτούς που βάλλουν κατά της χώρας και της οικονομίας της την οποία χαρακτηρίζουν εξαιρετική περίπτωση και γι αυτό αναξιόπιστη, καλούνται για τελευταία φορά και σε επείγουσα βάση να θέσουν τέλος στην υπόθεση αυτή.


Ας αφήσουν την ιδιότητα του Εφιάλτη σε όσους την απέκτησαν επάξια στη συνείδηση των πολιτών με την ιστορική τους διαδρομή και ας γυρίσουν ήσυχα στα καθήκοντα που ο καθένας τους ασκούσε πρίν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ STOPCARTEL


Η μεθόδευση Κυριτσάκη απογυμνώνεται.Ρίχνουν το γάντι στον Πρωθυπουργό

Νέα στοιχεία ΣΟΚ φθάνουν στο STOPCARTEL για την άθλια μεθόδευση που ακολούθησε ο Δημήτρης Κυριτσάκης και η παρέα του στην ολομέλεια της Επιτροπης Ανταγωνισμού για να τοποθετήσουν στη θέση της Γενικής Διευθύντριας Ανταγωνισμού μια πιστή συνήγορο των καρτέλ και υπάλληλο της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ.


Αληθεύουν όσα καταγγέλονται κύριε Κυριτσάκη;

Το STOPCARTEL απευθύνει ευθεία ερώτηση στον τέως δικαστή και νύν πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού: Αληθεύουν όσα καταγγέλονται παρακάτω κύριε Κυριτσάκη; Ο κ. Κυριτσάκης πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, διετέλεσε συγχρόνως επί κυβέρνησης Καραμανλή Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και διορισμένος Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιθεώρησης των δικαστών, ιδιότητες που είναι ασυμβίβαστες μεταξύ τους,