Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - (ΑΕΕ) ~ AMERICAN JEWISH COMMITTEE - (AJC) ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - (ΚΙΣ) ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΕΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 03390 ] [ 2015.04.07 00:00 ]

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - (ΑΕΕ) ~ AMERICAN JEWISH COMMITTEE - (AJC) ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - (ΚΙΣ) ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΕΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΙΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στις 11 και 12 Μαρτίου 2015 αντιπροσωπεία της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) επισκέφθηκε την Αθήνα, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αξιωματούχους της Κυβέρνησης, πολιτικούς και διπλωματικούς παράγοντες, καθώς και με την ελληνοεβραϊκή κοινότητα.

Στην αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον πρόεδροτης AJC Στάνλεϊ Μπέργκμαν και τον εκτελεστικό διευθυντή Ντέιβιντ Χάρις, μετείχε και ο Αντριου Μανάτος εκπροσωπώντας την Ελληνο-Αμερικανική κοινότητα στις ΗΠΑ. Στις συναντήσεις την αντιπροσωπεία συνόδευσαν εκπρόσωποι της ηγεσίας του Ελληνικού Εβραϊσμού: ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ Μωϋσής Κωνσταντίνης, ο αντιπρόεδρος Μόρις Μαγρίζος και ο γεν. γραμματέας Μαρσέλ Σολομών, καθώς και ο πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών Μίνος Μωϋσής και ο πρόεδρος της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης Δαβίδ Σαλτιέλ.

Η επίσκεψη κορυφώθηκε με τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που έχει δρομολογήσει και στο οποίο κατά προτεραιότητα έχει δεσμευτεί με στόχο την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Ο πρωθυπουργός τόνισε ιδιαίτερα τη σθεναρή στάση του κατά του αντισημιτισμού και κάθε μορφής ρατσισμού, θέση την οποία με αποφασιστικότητα επανέλαβε σε σχετικό θέμα που τέθηκε από τους εκπροσώπους του Ελληνικού Εβραϊσμού. Επίσης, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τους δεσμούς παραγωγικής συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ισραήλ.

Η αντιπροσωπεία είχε επίσης συναντήσεις με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά, μαζί με τον γεν. γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαντζή, τον υφυπουργό Εξωτερικών Νικόλαο Χουντή, τον πρόεδρο της Ν.Δ. και τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του «Ποταμιού» Σταύρο Θεοδωράκη με τους διπλωματικούς συνεργάτες του τον πρέσβη Αλέξανδρο Μαλλιά και τον Γιώργο Σκέμπερη, και τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. βουλευτή Κώστα Καραγκούνη.Η ομάδα των ξένων επισήμων συζήτησε επιμέρους θέματα ελληνικού και διεθνούς εβραϊκού ενδιαφέροντος σε συνάντηση που είχε στα γραφεία του ΚΙΣΕ με το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και τους προέδρους των Ι.Κ. Ελλάδος. Παράλληλα, η αντιπροσωπεία της AJC είχε συναντήσεις με την πρέσβη του Ισραήλ Ιρίτ Μπεν Αμπα και την επιτετραμμένη Τάμυ Μπεν Χαΐμ, καθώς και με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πίρς.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τις συναντήσεις ήταν: οι προσπάθειες να υπάρξει πρόοδος στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης της χώρας, οι προσπάθειες για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και του νεοναζισμού σε συνδυασμό με την ενίσχυση του τομέα της παιδείας μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ, Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, μία πολυεπίπεδη συνεργασία για την προαγωγή της οποίας οι Ελληνο-Αμερικανικές οργανώσεις στις ΗΠΑ και η AJC συνεργάζονται εδώ και δεκαετίες με θετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη και την πρόοδο. Συζητήθηκαν επίσης οι παράγοντες και οι δυνάμεις που απειλούν τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια καθώς και η κρίση στην Ουκρανία.


Πριν από την Αθήνα, η ομάδα της AJC είχε επισκεφθεί την Βουλγαρία όπου είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της χώρας, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και τον πρόεδρο της Βουλής, πολιτικούς, διπλωμάτες και την εβραϊκή κοινότητα της Βουλγαρίας.ΠΗΓΗ:
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ"

http://www.kis.gr/index.php?option.....

ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΟΣ Νο.1. ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΙΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΣ Νο.1.


ΚΙΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: 2015.03.25 09:39:00


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΚΡΙΒΕΣ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΥΠΕΡΤΙΤΛΟ "ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΣ Νο.1." ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ [.PNG] ΑΝΗΚΕΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΣΤΟ ΚΙΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ http://www.kis.gr/ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΕ ΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΕΙ ΕΠ' ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ 2015.03.25 09:39:00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ: "ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ AJC ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ" ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΟΡΦΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΧΩΡΟΥ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΚΟΝΑ ΣΕ ΣΜΙΚΡΥΝΣΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ 570x741 Pixels ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ 1016x1320 Pixels ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΙΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]"ΠΡΟΒΟΛΕΥΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00008 ] [ 2015.03.29 00:00 ]ΑΡΧΕΙΑ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]"ΑΡΧΙΔΑΜΟΣ"
ΘΕΜΑ [ 003 ]