Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΠΑΤΕΡΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ - ΑΠΟΦΟΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΙ ΔΥΟ ΞΑΔΕΛΦΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02802 ] [ 2013.09.08 00:00 ]
Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013
Μεγάλος θόρυβος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες για τις δύο πρώτες ξαδέρφες του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τις συνεπώνυμές του Μαρίνα και Ελένη (κόρες του πρώην υπουργού κυβερνήσεων της ΝΔ Μιχάλη Παπακωνσταντίνου), για χάρη των οποίων κατηγορείται ότι «αμάρτησε» και έσβησε τα ονόματά τους, όπως και των συζύγων τους, από τη λίστα Λαγκάρντ. Ποιες ακριβώς είναι όμως οι δύο ξαδέρφες; Όπως διαβάζουμε στην Real News, η Ελένη Παπακωνσταντίνου είναι παντρεμένη με τον νομικό και σύμβουλο επιχειρήσεων Συμεών Σικιαρίδη, της οικογένειας που έχει ιδρύσει το ομώνυμο («Σικιαρίδειο») ’Ιδρυμα, το οποίο αντιμωτωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Η ίδια έχει σπουδάσει Νομικά στο LSE, έκανε μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ (υπήρξε μάλιστα και πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων Χάρβαρντ στην Ελλάδα) και έκανε διδακτορικό στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών. Εργάστηκε ως δικηγόρος στις ΗΠΑ και έχει διδάξει Δίκαιο στο κολλέγιο Alba. Εργάστηκε ακόμη ως νομική σύμβουλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Διατέλεσε τέλος νομική σύμβουλος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής. Η υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ την οδήγησε στην απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση της νομικού συμβούλου και εμπειρογνώμονα στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου είναι επίσης δικηγόρος, διατηρώντας από κοινού δικηγορικό γραφείο με την αδελφή της Ελένη. Τελείωσε τη Νομική Θράκης, έκανε μεταπτυχιακό σε βρετανικό πανεπιστήμιο και παντρεύτηκε τον πολιτικό μηχανικό Ανδρέα Ρωσσώνη, ιδιαίτερα γνωστό στον χώρο των εξοπλισμών. Όπως και η αδελφή της, αν και έφυγε από μικρή από την Κοζάνη, επισκέπτεται τακτικά την γενέτειρά της. Σε εκδήλωση για τον πατέρα της και πρώην υπουργό τον περασμένο Οκτώβριο είχε αναφέρει: «Νομίζω ότι ένα από τα χαρακτηριστικά του που όλοι τονίζουμε και ιδιαίτερα ξέρουμε είναι ότι ήταν ιδιαίτερα συναινετικός και μετριοπαθής. Αντιπαθούσε και απεχθανόταν τις ακρότητες». Σήμερα και οι δύο, όπως και ο πρώτος τους ξάδερφος Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, βρίσκονται εν μέσω μιας πολιτικο-οικονομικής θύελλας. Της οποίας το αποτέλεσμα κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ακόμα, αλλά με όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και τα πιο δυσάρεστα, να είναι ανοιχτά για τις οικογένειές τους… Ποιες είναι οι ξαδέρφες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Μαρίνα και Ελένη

στις 9:00 μ.μ.

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!

2 σχόλια:

1.
Ανώνυμος 6 Ιανουαρίου 2013 9:08 μ.μ.
ΑΘΩΟΣ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ!
Ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο, αφού απλά σκεπτόμενος καταλαβαίνει την ΑΤΙΜΙΑ! Τι λόγο είχε να διακινδυνεύσει ο Παπακωνσταντίνου, όταν ο ΙΔΙΟΣ ζήτησε τη λίστα. Και φυσικά ΗΞΕΡΕ ! ότι υπάρχει το πρωτότυπο, με το οποίο θα μπορούσαν να τον βρουν και να τον ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΝ(;) τολμούσε κάτι να αλλάξει. Έτσι φαίνεται από μακριά ο ΔΡΑΚΟΣ της ατιμίας και της εκδίκησης. Ο χοντρός και ο αδίσταχτος συμφώνησαν. Και τους δύο τους βολεύει προσωρινά η.. "θυσία"!

Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΜΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ! και είναι γυμνοί ..

2.
Ανώνυμος 6 Ιανουαρίου 2013 9:14 μ.μ.
Επιβεβαιώνει Παπακωνσταντίνου ο Αβραμόπουλος για τη διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ
2012-10-29
«Δεν έχει διακινηθεί από το υπουργείο Εξωτερικών επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των γαλλικών και των ελληνικών αρχών», αναφέρει για την υπόθεση της λίστας Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο το οποίο διαβιβάστηκε προς απάντησης σχετικής ερώτησης του ...ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου ενημερώνει ωστόσο ότι «τον Σεπτέμβριο του 2010 διακινήθηκε ατύπως, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι, κλειστός φάκελος, άνευ διαβιβαστικού εγγράφου, από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών προς τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Το υπουργείο Εξωτερικών δεν δύναται να βεβαιώσει το ακριβές περιεχόμενο του φακέλου».

Σχόλιο : Με την απάντηση του, ο Υπ.Εξωτερικών επιβεβαιώνει ότι η διαδικασία παράδοσης της λίστας Λαγκάρντ στις ελληνικές αρχές ήταν πράγματι αυτή που περιέγραψε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Αποτελεί μάλλον ντροπή για το ελληνικό Κράτος ότι μια λίστα που παραδόθηκε με τέτοια μυστικότητα λόγω της σημασίας της από τις γαλλικές αρχές, κατέληξε να αραχνιάζει στο συρτάρι του κ.Βενιζέλου...ΠΗΓΗ:

"Ξυπνήστε Ρε"


ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]
"ΠΟΛΕΜΟΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00002 ] [ 2008.01.01 00:00 ]

"ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00005 ] [ 2008.03.15 10:00 ]

"ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00006 ] [ 2008.03.23 06:00 ]

"ΝΕΜΕΤΩΡ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00002 ] [ 2009.10.24 24:00 ]
ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΡΕΟΥΣΑ ΝΟΜΙΚΗ ΤΕΡΑΤΟΓΟΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΟΝΤΑΣ ΒΙΑΙΩΣ ΔΕΚΑΤΡΙΑ (13) ΝΟΜΙΚΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΙΣΑΝΔΡΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΚΟΥ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΡΑΝΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΩΣ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΜΟΡΦΗΣ Ή ΤΡΙΠΡΟΣΩΠΗΣ ΕΝΤΟΜΟΕΙΔΟΥΣ ΕΚΑΤΑΙΑΣ ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΦΙΓΟΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΠΑΥΣΗ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑΣ ΠΑΥΣΗ ΤΕΧΝΟΓΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΓΟΝΙΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ