Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ WIKILEAKS http://www.wikileaks.gr/ - WIKILEAKS - WIKILEAKS MIRRORS - Τα 22 τηλεγραφήματα του "Cablegate" που αναφέρονται στην Ελλάδα



"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 01896 ] [ 2011.05.06 00:00 ]














(last checked 20.03.11)


http://is.gd/GTgzae
(last checked 20.03.11)


http://is.gd/bD2F3L
(last checked 20.03.11)


http://is.gd/4NhdHx
(last checked 12.03.11)


http://is.gd/54YOl5
(last checked 12.03.11)


http://bit.ly/eGBbES
(last checked 12.03.11)


http://bit.ly/ggs9Fn
(last checked 12.03.11)


http://bit.ly/eZsntn
(last checked 12.03.11)


http://bit.ly/eHVgw7
(last checked 12.03.11)


http://bit.ly/c1aDDN
(last checked 12.03.11)


http://bit.ly/4br3xE
(last checked 12.03.11)


http://bit.ly/gRfLzF
(last checked 12.03.11)


http://bit.ly/g3rpNf
(last checked 12.03.11)


http://bit.ly/g6JQIi
(last checked 12.03.11)


http://bit.ly/9esS96
(last checked 12.03.11)


http://bit.ly/7AGs5g




Τα 22 τηλεγραφήματα του "Cablegate" που αναφέρονται στην Ελλάδα

Η αναζήτηση ανάμεσα στα χιλιάδες κείμενα (τηλεγραφήματα) του Cablegate, τα οποία ανταλλάχτηκαν ανάμεσα σε πρεσβείες και διέρρευσαν μέσω του Wikileaks, εντόπισε 22 από αυτά με άμεσες αναφορές στην Ελλάδα. Πρόκειται για τα ακόλουθα:


Τηλεγράφημα 1:

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος: Στη Βουλγαρία τυπώνεται πλαστό χρήμα το οποίο διοχετεύεται σε διάφορες αγορές της Ευρώπης, ανάμεσα σ' αυτές της Ελλάδας.
 

Τηλεγράφημα 2:

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος: Το Αζερμπαϊτζάν θεωρεί ότι η έξοδος του προς τις ευρωπαϊκές αγορές πετρελαίου περνάει από την Γεωργία, την Τουρκία και την Ελλάδα και ότι είναι υποχρεωμένο να συνεργαστεί με αυτές τις χώρες αν θέλει να αντιμετωπίσει τη ρωσική πρόκληση.
 

Τηλεγράφημα 3:

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος: Ο υπουργός εξωτερικών της Πορτογαλίας Λουίς Αμάντο θεωρεί ότι η Συρία πρέπει να συσφίξει τις σχέσεις της με τη Δύση για να μην απορροφηθεί από τη σφαίρα επιρροής του Ιράν. Η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προς τη Συρία.
 

Τηλεγράφημα 4:

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος: Η κυβέρνηση των Σκοπίων προχωράει προς την επίλυση του προβλήματος του ονόματος με την Ελλάδα.
 

Τηλεγράφημα 5:

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος: Η πετρελαϊκή BP εντοπίζει ανεπάρκεια στους αγωγούς Τουρκίας - Ελλάδας.
 

Τηλεγράφημα 6:

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος: Το Αζερμπαϊζάν δεν δέχεται η Τουρκία να μπλοκάρει τη συνεργασία της με την Ευρώπη, η οποία ήδη ξεκίνησε μέσω της Ελλάδας.
 

Τηλεγράφημα 7:

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος: Ο Σαρκοζί εμπλέκεται στην προσπάθεια της αυτονόμησης του Κοσόβου ζητώντας της βοήθεια των ΗΠΑ με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προκληθούν αντιδράσεις από χώρες όπως η Ελλάδα.
 

Τηλεγράφημα 8:

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος: O γάλλος στρατηγικός αναλυτής P. Errera επισημαίνει ότι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Ελλάδα και η κυβέρνησή της θα πέσει αν δεχτεί συμβιβασμούς σ' αυτό το θέμα και θα αντικατασταθεί από κυβέρνηση εχθρική προς το ΝΑΤΟ.
 

Τηλεγράφημα 9:

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος: Το γενετικά τροποποιημένο MON810 αν και νόμιμο σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, απαγορεύτηκε σε διάφορες χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα.
 

Τηλεγράφημα 10:

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος: Η Ιταλία προτιμά τον αγωγό πετρελαίου Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας παρά τον αγωγό Nabucco.
 

Τηλεγράφημα 11:

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος: O επίτροπος Χάμαρμπεργκ συγκρούεται με Έλληνα πρέσβη σχετικά με μια υποτιθέμενη προτίμηση του προς τα τουριστικά θέλγητρα της Τουρκίας.
 

Τηλεγράφημα 12:

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος: Μεταφορά επικίνδυνου εμπλουτισμένου ουρανίου από την Λιβύη προς τη Ρωσία μέσω Ελλάδας.
 

Τηλεγράφημα 13:

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος: Τι κρύβει η εξωτερική πολιτική της Άγκυρας και η σχέση της με την Ελλάδα και την Κύπρο.
 

Τηλεγράφημα 14:

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος: Αναφορά στη δημιουργία ενός σεναρίου προβοκάτσιας ακροδεξιών στοιχείων στη Τουρκία με τοποθέτηση βομβών σε τζαμιά και προσκυνήματα η οποία θα αποδίδονταν στην Ελλάδα, ώστε να δημιουργηθεί σκηνικό για μια πολεμική σύγκρουση. Το σενάριο ονομαζόταν "Balyoz" (Βαριοπούλα).
 

Τηλεγράφημα 15:

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος: Ο Παπανδρέου σύμφωνα με τον γραμματέα του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών Φεριντούν Σινίρλιγλου, ανακινεί προσπάθεια για επίλυση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων ωθούμενος από την οικονομική κρίση της Ελλάδας.
 

Τηλεγράφημα 16:

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος: Ο υπουργός εξωτερικών της Σερβίας Βουκ Τζέρεμικ εκφράζει τις ευχαριστίες του στις χώρες που δεν αναγνωρίζουν το Κόσσοβο.
 

Τηλεγράφημα 17:

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος: Σέρβοι πολιτικοί προβληματίζονται για το μέλλον της FYROM. Σε 20 χρόνια ο αλβανικός πληθυσμός θα είναι ίσος με τον σλαβικό και απορούν πώς αυτό το κράτος θα διατηρηθεί με δύο διαφορετικούς πληθυσμούς. Ο σέρβος πρόεδρος προτείνει στην Ελλάδα να μη μπλοκάρει την είσοδο της FYROM στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
 

Τηλεγράφημα 18:

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος: Πληροφορίες για την τράπεζα Millenium, η οποία λειτουργεί και στην Ελλάδα.
 

Τηλεγράφημα 19:

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος: Τράπεζα της Αγγλίας: Τα προβλήματα της Ελλάδας θα επανορίσουν την Ευρωζώνη. Η Γαλλία και η Γερμανία επιζητούν έλεγχο πάνω στην ελληνική κυβέρνηση. Η μεγαλύτερη συνοχή που θα προκύψει ίσως μειώσει τη δύναμη της Βρετανίας.
 

Τηλεγράφημα 20:

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος: Ο Salgado συγκρίνει το έλλειμα της Ισπανίας με την Ελλάδα.
 

Τηλεγράφημα 21:

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος: Ο Βαυαρός Horst Seehofer δηλώνει ότι δεν είναι σίγουρος αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποβάλει τελικά την Ελλάδα.
 

Τηλεγράφημα 22:

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος: Ο Μπερλουσκόνι δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη ότι ο Παπανδρέου θα λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας και ότι έχει καλές σχέσεις μαζί του.
 





ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΕΠΕΙΔΗ Ο ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΤΟΥ Wikileaks ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΑΝΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ Ή ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΘΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ