Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΑΜΑΖΟΝΙΚΟΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΜΒΛΩΣΗΣ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ ΓΕΝΟΥΣ (ΦΥΛΟΥ) ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΩΣ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ - ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΙΝΔΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ


"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 01698 ] [ 2010.11.02 00:00 ]






Το νεογέννητο κοριτσάκι τραυματίστηκε στο κεφάλι από την πτώση και λίγο αργότερα εξέπνευσε.

Από το παράθυρο του νοσοκομείου πέταξε το ένα από τα δύο μωρά που γέννησε πρόωρα μία γυναίκα στη Βομβάη της Ινδίας, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.

Η γυναίκα συνελήφθη με την κατηγορία της εγκατάλειψης βρέφους, αλλά σύμφωνα με τον αστυνομικό επιθεωρητή Βικράμ Πατίλ, είναι πιθανόν να της απαγγελθεί κατηγορία για ανθρωποκτονία, γράφει η εφημερίδα Indian Express.

Η γυναίκα πέταξε το νεογέννητο κοριτσάκι από το παράθυρο του μπάνιου στο ισόγειο του νοσοκομείου ΚΕΜ της πόλης, το οποίο τραυματίστηκε στο κεφάλι και λίγο αργότερα εξέπνευσε.

Στην αρχή, η γυναίκα ισχυρίστηκε πως κάποιος έκλεψε το μωρό της, αλλά εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας την έδειξαν να μπαίνει με το βρέφος στην τουαλέτα και να βγαίνει μόνη της.

Σύμφωνα με τα ινδικά ΜΜΕ, τα δίδυμα -αγόρι και κορίτσι- γεννήθηκαν έξι εβδομάδες νωρίτερα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, επειδή ήταν ελλειποβαρή.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ινδία έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την επιλεκτική άμβλωση με βάση το φύλο του εμβρύου και τις παιδοκτονίες κοριτσιών στη χώρα, ειδικά στις αγροτικές περιοχές.

Το γεγονός ότι οι γονείς πρέπει να δώσουν σημαντική προίκα στις κόρες τους και η άποψη ότι τα κορίτσια αποτελούν ένα οικονομικό βάρος, ενώ τα αγόρια είναι το στήριγμα της οικογένειας, θεωρούνται σημαντικοί παράγοντες στην παραδοσιακή ινδική κοινωνία.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που αποκτήσαμε δίδυμα. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με το κορίτσι», δήλωσε στο ΡΤΙ η κατηγορούμενη γυναίκα.


ΠΗΓΗ: "έθνος"