Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

TOM MATLACK: 15 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ Η ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ



"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02992 ] [ 2014.03.14 00:00 ]





Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Tom Matlack: 15 πράγματα που μου έμαθε η πατρότητα

Από: Ελένη Χαδιαράκου

Ο αμερικανός συγγραφέας Tom Matlack μοιράζεται μαζί μας τι έμαθε από τότε που έγινε μπαμπάς.








1. Η πατρική αγάπη είναι η μόνη ολοκληρωμένη αγάπη στη ζωή. Μπορεί να φερθώ αυστηρά αλλά τα παιδιά πάντα ξέρουν ότι με τίποτα στον κόσμο δε θα σταματήσω να τα αγαπάω.

2. Πάντα πίστευα ότι η πατρότητα είναι κάτι που μαθαίνεται. Τελικά είναι ένα μάθημα ζωής στο οποίο οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να πιαστείς αδιάβαστος.

3. Τα παιδιά σε μαθαίνουν πώς να διαχειρίζεσαι το στρες, αλλά και τα απροσδόκητα γεγονότα. Αν δεν προσέξεις στην αλλαγή της πάνας, το μωρό μπορεί να πέσει κάτω ή να φας μια ξαφνική κλοτσιά στο μάτι. Αν φρικάρεις θα φρικάρουν, αν φωνάξεις θα φωνάξουν.

4. Η στιγμή που ένα παιδί αποκοιμιέται στην αγκαλιά σου μοιάζει σα να αγγίζεις τον παράδεισο.

5. Πάθος είναι η απάντηση σε όλα τα προβλήματα. Αν το παιδί σου παθιάζεται με κάτι, τότε βρίσκεται σε καλό δρόμο.

6. Δε μπορείς ποτέ να εξασφαλίσεις την απόλυτη ασφάλεια για το παιδί σου. Ούτε το ότι κάποια στιγμή κάποιος θα το βλάψει. Μπορείς όμως να του μάθεις πως ο κόσμος δεν είναι πάντα ασφαλής, φιλικός ή τέλειος.

7. Υπάρχουν κάποιες υπερβατικές στιγμές στην πατρότητα. Όταν λέει το πρώτο του μπα-μπα, ή όταν σου δίνει το πρώτο του φιλάκι...Αυτές είναι στιγμές που σε κάνουν να νιώθεις ότι η ζωή αξίζει πολλά.

8. Το να είσαι μπαμπάς είναι μια μάχη καθημερινή. Και εκτός από τις υπερβατικές στιγμές, υπάρχουν και πολλές άλλες με δύσκολα προγράμματα, θυσίες και ευθύνες.

9. Η πατρότητα σε μαθαίνει τι είναι προτεραιότητα. Πριν από αυτήν κολυμπούσες σε έναν ωκεανό από φιλοσοφικές αναζητήσεις…Τώρα ξέρεις πως πρώτα έρχονται τα παιδιά, μετά η δουλειά, μετά οι φίλοι…Η διαπίστωση αυτή κάποιες φορές σε τρομάζει, αλλά είναι αλήθεια.

10. Έχω μάθει πως τα παλιά τα χρόνια οι μπαμπάδες δεν αγκάλιαζαν τα παιδιά τους. Πολύ χαίρομαι που δε ζω στα χρόνια εκείνα. Αγκάλιασε τα σφιχτά, μέχρι να αρχίσουν να ζητάνε βοήθεια.

11. Κάθε πατέρας έχει νιώσει ηλίθιος, άθελα του. Πόσα πράγματα έχασα επειδή ήμουν απών και πόσα δε μου είπε επειδή δεν το ρώτησα ποτέ!

12. Ο ύπνος είναι ο καλύτερος σου φίλος από τότε που έγινες πατέρας. Γι’ αυτό όποια στιγμή μπορείς, πάρε έναν υπνάκο.

13. Αν το παιδί σου δε μπορεί να κοιμηθεί απλώς αγκάλιασε το και ακούμπα το χέρι σου στο κεφάλι του. Αυτό μέχρι τα 8. Μετά μίλα του.

14. Ακόμη κι όταν τα παιδιά μου δεν είναι δίπλα μου, προσπαθώ να τα φέρνω πάντα στο μυαλό μου. Άλλωστε εκείνα μου έμαθαν να είμαι ο καλός άνθρωπος που είμαι τώρα. Και που ποτέ πριν δεν φαντάστηκα ότι μπορώ να γίνω.

15. Γέλα και γέλα τους. Τα παιδιά κάνουν πολλά χαζά πράγματα. Όλα τα παιδιά. Το χιούμορ είναι το μεγαλύτερο όπλο για να τα αντιμετωπίσεις.





















ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]



"ΑΜΦΙΓΟΝΙΑ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00016 ] - [ 2009.06.16 22:00 ]









ΤΟΜΕΑΣ "ΑΡΧΙΔΑΜΟΣ": ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΓΚΕΛΓΙΕΒΙΤΣ ΝΤΟΥΓΚΙΝ ~ ALEKSANDR GELYEVICH DUGIN ~ АЛЕКСА́НДР ГЕ́ЛЬЕВИЧ ДУ́ГИН: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΑΣΗ



"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02990 ] [ 2014.03.12 00:00 ]





"ΑΡΧΙΔΑΜΟΣ"
Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00052 ] [ 2014.03.12 00:00 ]

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΜΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΟΧΙ ΩΣ ΜΙΑ ΠΡΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΩΣ ΜΙΑ ΜΕΤΑ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΛΥΠΟΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΟΧΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ. Η ΡΩΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ” ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ – ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ. ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ Η ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ. ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ (ΜΗ) ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Η ΜΟΝΤΕΡΝΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΘΟΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΟΝΤΕΡΝΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΜΟΝΤΕΡΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟ Η ΑΦΗΣΑΝ ΑΚΟΥΣΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ. ΑΛΛΑ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ, ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.










ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02989 ]

Ο ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΡΑΒΒΙΝΟΣ ΜΟΡΝΤΕΧΑΪ Ι. ΦΡΙΖΗΣ ΔΙΝΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΗΡΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΩΣ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΑΜΜΩΝΙΤΩΝ ΤΩΝ ΧΑΝΑΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΙΣΤΑΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΑΦΩΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΦΩΝΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΟΗΜΟΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ



"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02988 ] [ 2014.03.10 00:00 ]
Ο ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΡΑΒΒΙΝΟΣ ΜΟΡΝΤΕΧΑΪ Ι. ΦΡΙΖΗΣ ΔΙΝΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΗΡΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΩΣ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΑΜΜΩΝΙΤΩΝ ΤΩΝ ΧΑΝΑΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΙΣΤΑΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΑΦΩΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΦΩΝΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΟΗΜΟΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ



ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΑΣ ΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΑΥΤΑ 9 VIDEO ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΒΡΑΙΟY ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΙΣΡΑΗΛΙΤΗ ΡΑΒΒΙΝΟY ΜΟΡΝΤΕΧΑΪ Ι. ΦΡΙΖΗ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΜΕ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEO ΟΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΑΦΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΜΜΩΝΙΤΩΝ ΤΩΝ ΧΑΝΑΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΜΩΝΙΤΩΝ ΩΣ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΘΕΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ):

Επειδή ίσως θα έρθουν κάποτε τα έθνη της γής και θα πούν στο λαό του Ισραήλ (στον Εβραϊκό λαό):

"Είσαστε ληστές είσαστε κλέφτες πού κατακτήσατε καί κλέψατε τή γή τών επτά λαών τής Χαναάν... είσαστε ληστές κλέψατε τήν γή αυτών τών εφτά λαών που ζούσαν πρίν έρθει ό Αβραάμ στή γή τής Χαναάν..."

Τί θά πεί τότε ό λαός του Ισραήλ;

Τότε ό Ισραήλ θά σηκωθεί καά θά τούς πεί:

"Όλη ή γή ανήκει στόν Κύριο... Αυτός τήν δημιούργησε... Αυτός τήν έδωσε σέ εκείνους πού θεωρεί σωστό... μέ Δική του θέληση τούς τήν έδωσε καί μέ Δική του θέληση τούς τήν πήρε καί τήν παρέδωσε σέ εμάς γιά αιώνια κτήση."

Η ΑΝΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΔΡΕΣΔΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΦΩΝΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΟΗΜΟΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΙΡΜΟ ΤΗΣ ΣΚΕΨΕΩΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΩΝ 9 VIDEO ΟΠΟΥ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:

"ΕΒΡΑΙΟΙ: Όλη η αλήθεια, στ'ΑΛΗΘΕΙΑ! Ο Ραββίνος Μορντεχάϊ Ι.Φριζής (πρώην Ραββίνος Θεσσαλονίκης και εγγονός του ηρωϊκού Συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή), εξηγεί και εκφράζει τη θέση του αυθεντικού Ορθόδοξου Ραββινικού-Ταλμουδιστικού Ιουδαϊσμού, σε σχέση με την εβραϊκή θρησκεία, θεολογία & παράδοση, την εβραϊκή ιστορία & φιλοσοφία, τον εβραϊκό λαό, τον Σιωνισμό και το κράτος του Ισραήλ κ.α."

ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚOY ΣΙΩΝΙΣΤΙΚOY ΙΣΡΑΗΛΙΝOY ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ

ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε. ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΑΛΛΑ ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΟΠΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ Ο ΟΡΟΣ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ» ΚΑΙ Ο ΟΡΟΣ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΝΟΠΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ ΓΙΤΖΑΚ ΡΑΜΠΙΝ ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΘΕΛΕ Ο ΘΕΟΣ (ΤΟΥΣ)

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΤΑ 9 ΑΥΤΑ VIDEO ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΙΤΛΟ: "'ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ': Ο ΜΥΘΟΣ μέρος 1 έως 9" ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΕΒΡΑΙΟY ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΙΣΡΑΗΛΙΤΗ ΡΑΒΒΙΝΟY ΜΟΡΝΤΕΧΑΪ Ι. ΦΡΙΖΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΖΩΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (ΤΟΥΣ)



Μέρος 1
https://www.youtube.com/watch?v=sBoTSKom3NY










ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]




"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 03112 ] [ 2014.07.12 00:00 ]

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 03121 ] [ 2014.07.21 00:00 ]

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02541 ] [ 2012.12.27 00:00 ]








ΑΡΧΕΙΑ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]



"ΑΡΧΙΔΑΜΟΣ"

ΘΕΜΑ [ 003 ]










ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02987 ]
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02986 ]
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02985 ]

ΤΟΜΕΑΣ "ΑΡΧΙΔΑΜΟΣ": ΧΕΝΡΥ ΑΛΦΡΕΝΤ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ~ HENRY ALFRED KISSINGER: ΠΩΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ



"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02984 ] [ 2014.03.06 00:00 ]




"ΑΡΧΙΔΑΜΟΣ"
Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00051 ] [ 2014.03.06 00:00 ]

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΒΙΚΤΟΡ ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟ, ΤΗΝ ΓΙΟΥΛΙΑ ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.












ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02983 ]
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02982 ]
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02981 ]

ΔΕΚΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ



"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02980 ] [ 2014.03.02 00:00 ]




Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013
Δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης

1. Η τεχνική της διασκέδασης Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, μέσω ενός αδιάκοπου καταιγισμού διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών.

Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται• να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». (Απόσπασμα από το Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους.)

2. Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων Αυτή η τεχνική ονομάζεται επίσης «πρόβλημα – αντίδραση – λύση». Πρώτα δημιουργείτε ένα πρόβλημα, μια «έκτακτη κατάσταση» για την οποία μπορείτε να προβλέψετε ότι θα προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση του κοινού, ώστε το ίδιο να ζητήσει εκείνα τα μέτρα που εύχεστε να το κάνετε να αποδεχτεί. Για παράδειγμα: αφήστε να κλιμακωθεί η αστική βία, ή οργανώστε αιματηρές συμπλοκές, ώστε το κοινό να ζητήσει τη λήψη μέτρων ασφαλείας που θα περιορίζουν τις ελευθερίες του. Ή, ακόμη: δημιουργήστε μια οικονομική κρίση για να κάνετε το κοινό να δεχτεί ως αναγκαίο κακό τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων και την αποδόμηση των δημοσίων υπηρεσιών.

3. Η τεχνική της υποβάθμισης Για να κάνει κάποιος αποδεκτό ένα απαράδεκτο μέτρο, αρκεί να το εφαρμόσει σταδιακά κατά «φθίνουσα κλίμακα» για μια διάρκεια 10 ετών. Μ’ αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν ριζικά νέες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός) στις δεκαετίες του 1980 και 1990. Μαζική ανεργία, αβεβαιότητα, «ευελιξία», μετακινήσεις, μισθοί που δεν διασφαλίζουν πια ένα αξιοπρεπές εισόδημα• τόσες αλλαγές, που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση, αν είχαν εφαρμοστεί αιφνιδίως και βίαια.

4. Η στρατηγική της αναβολής Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσετε ως «οδυνηρή αλλά αναγκαία», αποσπώντας την συναίνεση του κοινού στο παρόν, για την εφαρμογή της στο μέλλον. Είναι πάντοτε πιο εύκολο να αποδεχτεί κάποιος αντί μιας άμεσης θυσίας μια μελλοντική.

Πρώτα απ’ όλα, επειδή η προσπάθεια δεν πρέπει να καταβληθεί άμεσα. Στη συνέχεια, επειδή το κοινό έχει πάντα την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «όλα θα πάνε καλύτερα αύριο» και ότι μπορεί, εντέλει, να αποφύγει τη θυσία που του ζήτησαν. Τέλος, μια τέτοια τεχνική αφήνει στο κοινό ένα κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να συνηθίσει στην ιδέα της αλλαγής, και να την αποδεχτεί μοιρολατρικά, όταν κριθεί ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για την τέλεσή της.

5. Η στρατηγική του να απευθύνεσαι στο κοινό σαν να είναι μωρά παιδιά Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν έναν αφηγηματικό λόγο, επιχειρήματα, πρόσωπα και έναν τόνο ιδιαιτέρως παιδικό, εξουθενωτικά παιδιάστικο, σαν να ήταν ο θεατής ένα πολύ μικρό παιδί ή σαν να ήταν διανοητικός ανάπηρος.

Όσο μεγαλύτερη προσπάθεια καταβάλλεται να εξαπατηθεί ο θεατής, τόσο πιο παιδιάστικος τόνος υιοθετείται από τον διαφημιστή. Γιατί; “Αν -ο διαφημιστής- απευθυνθεί σε κάποιον σαν να ήταν παιδί δώδεκα ετών, τότε είναι πολύ πιθανόν να εισπράξει, εξαιτίας του έμμεσου και υπαινικτικού τόνου, μιαν απάντηση ή μιαν αντίδραση τόσο απογυμνωμένη από κριτική σκέψη, όσο η απάντηση ενός δωδεκάχρονου παιδιού”. ( Απόσπασμα από το “Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους”)

6. Η τεχνική του να απευθύνεστε στο συναίσθημα μάλλον παρά στη λογική Η επίκληση στο συναίσθημα είναι μια κλασική τεχνική για να βραχυκυκλωθεί η ορθολογιστική ανάλυση, επομένως η κριτική αντίληψη των ατόμων. Επιπλέον, η χρησιμοποίηση του φάσματος των αισθημάτων επιτρέπει να ανοίξετε τη θύρα του ασυνείδητου για να εμφυτεύσετε ιδέες, επιθυμίες, φόβους, παρορμήσεις ή συμπεριφορές…

7. Η τεχνική του να κρατάτε το κοινό σε άγνοια και ανοησία Συνίσταται στο να κάνετε το κοινό να είναι ανίκανο να αντιληφθεί τις τεχνολογίες και τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιείτε για την υποδούλωσή του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι πιο φτωχή, ώστε η τάφρος της άγνοιας που χωρίζει τις κατώτερες τάξεις από τις ανώτερες τάξεις να μη γίνεται αντιληπτή από τις κατώτερες». (Απόσπασμα από το «Ὀπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους».)

8. Η τεχνική του να ενθαρρύνεις το κοινό να αρέσκεται στη μετριότητα Συνίσταται στο να παρακινείς το κοινό να βρίσκει «cool» ό,τι είναι ανόητο, φτηνιάρικο και ακαλλιέργητο.

9. Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή Συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι είναι το μόνο υπεύθυνο για την συμφορά του, εξαιτίας της διανοητικής ανεπάρκειάς του, της ανεπάρκειας των ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του. Έτσι, αντί να εξεγείρεται εναντίον του οικονομικού συστήματος, απαξιώνει τον ίδιο τον εαυτό του και αυτοενοχοποιείται, κατάσταση που περιέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης, η οποία έχει μεταξύ άλλων και το αποτέλεσμα της αποχής από οποιασδήποτε δράση. Και χωρίς τη δράση, γλιτώνετε την επανάσταση!

10. Η τεχνική του να γνωρίζεις τα άτομα καλύτερα από όσο γνωρίζουν τα ίδια τον εαυτό τους Στη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, οι κατακλυσμιαία πρόοδος της επιστήμης άνοιξε μια ολοένα και πιο βαθειά τάφρο ανάμεσα στις γνώσει του ευρέως κοινού και στις γνώσεις που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ιθύνουσες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, τη νευροβιολογία και την εφαρμοσμένη ψυχολογία, το «σύστημα» έφτασε σε μια εξελιγμένη γνώση του ανθρώπινου όντος, και από την άποψη της φυσιολογίας και από την άποψη της ψυχολογίας.

Το σύστημα έφτασε να γνωρίζει τον μέσο άνθρωπο καλύτερα απ’ όσο γνωρίζει ο ίδιος τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το σύστημα ασκεί έναν πολύ πιο αυξημένο έλεγχο και επιβάλλεται με μια μεγαλύτερη ισχύ επάνω στα άτομα απ’ όσο τα άτομα στον ίδιο τον εαυτό τους. -



ΠΗΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ:












ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]]



"ΠΟΛΕΜΟΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00010 ] [ 2008.01.01 00:00 ]

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 01978 ] [ 2011.07.21 00:00 ]

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02358 ] [ 2012.07.08 00:00 ]

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02359 ] [ 2012.07.09 00:00 ]

"ΔΙΟΓΕΝΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00012 ] - [ 2012.02.18 00:00 ]